Çorlu Meclisi bütçeyi ikinci toplantıya bıraktı

Çorlu Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Başkanvekili Serhad Çatalkaya başkanlığında Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda gÃ?

Çorlu 9.10.2015 14:37:00 0
Çorlu Meclisi bütçeyi ikinci toplantıya bıraktı

Ekim ayı olağan meclis toplantısında ilk olarak, Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün yapacağı hizmet alımı ihalesinin gelecek yıllara ait hizmet yüklenmesi görüşülerek kararlaştırıldı. Ardından, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt'un bilgilendirmede bulunduğu Çorlu Belediyesi 2016 Mali Yılı Performans Programı kabul edildi. Daha sonra Meclis, 2016 yılı bütçesi ve ücret tarifesi 27 Ekim 2015 Salı günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek ek meclis toplantısında görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale etti.

Bir sonraki gündem maddesinde, Mimari Estetik Komisyonu hakkında kurulma ve yönetmelik oluşturma çalışmaları yapılması için İmar Komisyonu'na havale edildi. 

ŞARTLI BAĞIŞ REDDEDİLDİ 

Çorlu Meclisi’nin beşinci gündem maddesinde ise, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Değer Kara tarafından sunulan komisyon raporu görüşüldü.  Sayısal ortamda üretilmiş numarataj verilerinin veri sunum hizmet ücretlerinin belirlenmesi maddesi kabul edilirken; Nusratiye Mahallesi 231 ada, 82 nolu parselin imar uygulaması sonunda oluşacak altyapı katılım bedelinin alınmamasına karşılık fuar alanında kalan kısmın Çorlu Belediyesi adına şartlı bağış talebi komisyon raporu doğrultusunda reddedildi. 

İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE

 Bir sonraki gündem maddesinde, 4 maddeden oluşan ve İmar Komisyonu Başkanı Fatma Gürel tarafından meclise sunulan imar komisyon raporu kabul edilirken; 2 adet imar planı değişiklik talebi görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi. 

Meclis son olarak, Tekirdağ  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün ilçe sınırlarında yer alan toplamda 24 bin 800 metrekare alana sahip 393 ada 1 ve 2 parsellerin Çorlu, Ergene, Kapaklı, Saray ve Çerkezköy ilçelerine hizmet verecek Park ve Bahçeler Şefliği ve depo alanı olarak kullanılmak üzere tahsis talebini görüştü. İlgili parsellerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına devri kararlaştırıldı. 

 Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10