AK Parti ve MHP aynı duyarlılığı göstermedi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, partisinin Çerkezköy İlçe yönetimi ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesine ziyaret gerçekleştirdi.

Çerkezköy 19.10.2015 18:47:00 0
AK Parti ve MHP aynı duyarlılığı göstermedi

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Çerkezköy Haber Gazetesine yaptığı ziyarette CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve çok parti yönetimi de hazır bulundu. Ziyarette konuşan Yüceer “ Biz önce Türkiye dedik. 7 Haziran sonrası hiçbir kaygı gütmeden, bu ülkenin geleceği adına ortak paydada buluşmaya çalıştık. Fakat maalesef ne AK Parti hükümeti ne de MHP bizim gösterdiğimiz duyarlılığı gösteremedi” diye konuştu.

“CHP OLMUŞTUR”

3.5 ay meclisin çalışmadığını kaydeden Yüceer “  7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti iktidardan düşmesine rağmen iktidarı bırakmamıştır. O günden bugüne kadar CHP, hiçbir sınırlama olmadan herkesle görüştü. Tüm partilerle görüştü. En son büyük koalisyon kurulması için devam eden görüşmeler, Cumhurbaşkanı’nın ‘Başbakan intihar edecek değil ya’ Elbette erken seçime gidecek’ söylemleri ile adeta baltalandı. Cumhurbaşkanı’nın tüm söylemleri koalisyon kurulmaması yönündeydi. Buna rağmen biz koalisyon için büyük çaba gösterdik. Ama birileri koltuk kaygısına düştü. Bu süreçte ‘Biz’ diyerek taşın altına elini koyan tek parti CHP olmuştur. Ülkeyi normalleştirmek, reform hükümeti kurmak istedik. MHP’ye Başbakanlık teklif ettik. ‘Seçim rüşveti’ deyip kendilerini geri çekiler. Her şeye ‘Hayır’ dediler. Ama meclis başkanı seçiminde Ak Parti’nin ekmeğine yağ sürdüler” dedi.

“SAMİMİ BULMUYORUM”

Açıklamasının devamında Türkiye’nin son yıllarda kutuplaştırıldığını kaydeden Yüceer “  Türkiye’nin en son ihtiyacı olan şey kutuplaşmadır. Bugün ‘Önce İnsan’ diyen bir parti var. CHP ile kutuplaşma bitecek. Sadece bize oy verenler için değil, 80 milyon vatandaş için aynı şeyi istiyoruz. Ama halkın iradesini yok sayan bir Cumhurbaşkanı var. Her açıklamasında bizi hedef gösteriyor. AK partinin seçim beyannamesini de samimi bulmuyorum. Biz o seçim beyannamesinde yer alan tüm konularla ilgili meclise kanun teklifleri sunduk. Fakat tüm tekliflerimiz AK Parti çoğunluğu tarafından reddedildi” açıklamasında bulundu.

“SORUMLU AK PARTİLİ VEKİLLERDİR”

Tekirdağ’ın birçok sorununun bulunduğunu kaydeden Yüceer “ Tekirdağ’ın Saray ve Hayrabolu ilçelerinde yıllardır bitirilemeyen yol problemleri var. Bu yollarda onlarca kaza oldu ve  bir çok insanımız da hayatını kaybetmiştir. Orada bir yolsuzluk var. Saray yolu kaçıncı kez ihale edildi. Buralar ölüm yolu olarak anılır oldu. 8 yıldır bu yol nasıl bitirilemez. Orada çıkıp gövde gösterisi yapana kadar, önce buradaki yolsuzluğu ortaya çıkarın. Yolsuzluğu ortaya çıkaracağınıza şov yapıyorsunuz. Bizim bunu yapmaya yüzümüz kızarırdı. Aynı şekilde Çerkezköy’de 23 Nisan’da açılması gereken hastane 6 ay gecikmesine rağmen açılamadı. Tren seferleri hala başlatılamadı. Tüm bunların sorumlusu iktidar partisinin Tekirdağ vekilleridir ” dedi.

“BU ISRARIMIZI ANLAMIYORUM”

Yüceer “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 1.5 yıllık alt yapı çalışmalarının ardından artık kurdele keser hale geldik. Artık insanlarımızın gözle görebileceği hizmetler Tekirdağ’da yapılmaya başlandı. Açılışlar, temel atma törenleri yapılıyor. Bundan sonrası çok daha güzel olacak” dedi. 1 Kasım seçimlerinin ardından milletvekili seçilmesi takdirde İğneada’da yapılması planlanan Nükleer santralin ilk etapta takipçisi olacağını kaydeden Yüceer “ Dünya nükleeri terk ederken, bizim bu ısrarımız nedendir anlamıyorum. Herkes yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Kimse kusura bakmasın ama oraya nükleer santral yaptırmayacağız” diyerek tepki gösterdi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10