TREN GELİR HOŞ GELİR!

Çerkezköy-Uzunköprü-Kapukule tren seferleri dün yapılan görkemli bir açılışla başladı. Tren seferleri yüzde 25 indirimli başlarken, yaşlılara özel indirimler var…

Çerkezköy 20.10.2015 19:07:00 0
TREN GELİR HOŞ GELİR!

Üç yıla yakın bir süredir yenileme çalışmaları nedeniyle kapatılan Çerkezköy-Uzunköprü-Kapukule, Çerkezköy- Halkalı tren saferlerinin bir bölümü dün yapılan görkemli açılışla yeniden başladı. Çerkezköy Garı’nda düzenlenen törenle Çerkezköy-Uzunköprü-Kapukule arasında çalışan bölgesel tren seferleri başladı.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Çerkezköy-Uzunköprü-Kapukule  tren seferlerinin üç yıl aradan sonra yeniden sefere başlaması nedeniyle Çerkezköy Tren Garı’nda sabah saat 10.15’te tören düzenlendi. Törene Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu,Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Doğan,Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör,Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Emniyet Amiri Ekrem Çiçek,Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü  Dr. Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, DDY (Devlet Demir Yolları) 1. İşletme Müdürü Halil Korkmaz,1. İşletme Yolcu Müdürü Mümin Karasu,Yolcu Müdür Yardımcısı Yılmaz Ocak,Çerkezköy İstasyon Şefi  Vedat Parapan,ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan,Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş,Çerkezköy Motorlu Taşıyıçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimi,Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün,Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin,Devlet Demir Yolu Çerkezköy personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

DEMİR YOLU TAŞIMACILIĞINA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende ilk konuşmayı TCDDY 1. İşletme Müdürü Halil Korkmaz yaptı. Dünya’da ve Türkiye’de demir yollarının her geçen gün geliştiğini, yük taşımacılığında olduğu kadar yolcu taşımacılığında da büyük bir gelişim kaydettiklerini belirten TCDDY 1. Bölge Müdürü Halil Korkmaz, “Öncelikle bu gün yoğun programları nedeniyle  aramızda olamayan Genel Müdürümüz Ömer Yıldız Bey’in selam ve saygılarını da  ileterek konuşmama başlamak istiyorum.”dedi. Korkmaz daha sonra şöyle devam etti: “Çerkezköy-Kapukule,Çerkezköy Uzunköprü arası sefere konulan bölgesel trenlerin sefere verilmesi törenine hoş geldiniz.Şeref verdiniz. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere  dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiler taşıma modelleri arasında demiryolu taşımacılığı lehine büyük yatırımlar yapmaktadır.Ülkemizde de özellikle son dönemlerde demiryollarına önemli miktarda yatırım yapılarak trenin tercih edilen bir ulaşım aracı olma yönünde önemli hamleler gerçekleştirilmiştir.”

 MARMARAY GÜNLÜK 170 BİN YOLCUYA HİZMET VERMEKTE

Korkmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul’da bir buçuk asırlık rüyamız olan dünyanın en derin batırma tüp tüneli tekniğiyle inşa edilen Marmaray, Akçeşme-Kazlıçeşme arasında günlük 170 bin yolcuya hizmet vermektedir. YHT İşletmeciliği yaptığımız Ankara-istanbul, Ankara-Konya ve Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarında yolcu taşımacılığında YHT lehine büyük değişiklikler olmuştur. Ankara-Eskişehir arasında demiryolu ile taşınan yolcu sayısı YHT ile birlikte yüzde 8’den yüzde 72’ye yükselmiş, Ankara-Eskişehir arasında günübirlik yolcular Ankara ile Eskişehir’i komşu yapmıştır. Ankara-Konya arasında ise daha önce yolcu taşımacılığından pay almayan teşekkülümüz,YHT ile birlikte toplam yolcunun yüzde 66’sını taşır hale gelmiştir.Selçuklu’nun başkenti Konya ile Cumhuriyet’in başkenti Ankara arasında hızlı, güvenli ve konforlu yolculuklar başlamıştır.”

YÜZDE 25 İNDİRİMLİ YOLCULUK

Seferleri başlatılan trenler hakkında bilgiler veren Korkmaz, “Bu gün ilk seferini  yapacak, Çerkezköy-Kapukule ve Çerkezköy-Uzunköprü arasındaki işleyecek bölgesel trenlerinde yolcularımız klimalı ve modern vagonlarla seyahat edecektir. Yenilenen alt yapımız ile seyahat süresi,Kapukule-Çerkezköy arasında 40,Uzunköprü-Çerkezköy arasında ise 30 dakika kısalmıştır. Bu güzergahta işleyen konforlu yolculuklar sunan yeni trenlerimizde, bilet ücretlerimiz 20 Ocak 2016 tarihine kadar yüzde 25 indirimli olacaktır.Bu gün ilk seferini yapacak trenlerimizin vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Yol yenileme çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

SANAYİ’NİN NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACININ KARŞILANMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bir konuşma yaptı. Tren seferlerinin başlamasının Çerkezköy için önemi üzerinde duran Kubilay, “Çerkezköy- Halkalı arası yenilenmiş demiryolu projesi çalışmaları 2014’ün Ocak ayından itibaren yapılmaya başladı. Bu gün burada Uzunköpru-Kapukule arası hizmet verecek olan bölgesel trenin hizmete girmesi töreninde bulunmaktan ve bu trenin hizmet verecek olmasından son derece mutluluk duyuyoruz. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun. Çerkezköy Türkiye’nin önde gelen sanayi bölgesidir.İlçemizde nitelikli eleman sıkıntısı çeken sanayi kuruluşlarımızın bundan böyle Çerkezköy İstanbul arasında da bölgesel tren seferlerinin başlamasıyla birlikte sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sıkıntısına da katkı sağlayacaktır. Bölgesel trenin bu gün sefere başlamış olmasında emeği geçenleri tebrik ediyor ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

VALİ SALİHOĞLU TREN YOLCULUĞUNU ÖVDÜ

Dünkü törenin son konuşmasını ise Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu yaptı. Vali Salihoğlu, “Tüm ülkeler en seri ve hızlı bir şekilde bir yere gitmek için yeni ulaşım araçlarını arıyor. Mevcutları yeniliyor. Ülkemizde  yeni hızlı hatlar inşa ediliyor. Özellikle tren yolculuğu güvenli bir yolculuk. Demiryolu yolculuğu çok daha güvenli. Bu güne kadar demiryollarına olan önem hiç eksilmedi. Her siyasi iktidar demiryolu için ödenek ayırmıştır. Artık insanlarımız daha güvenli daha konforlu tren istiyor. İstanbul-Çerkezköy arasında yapımı süren hattın hukuki sorunları var. Bu nedenle ihale ve sözleşme nedeniyle biraz gecikmeler yaşandı. Ama yapılan son ihale ve sözleşme ile bu aşılarak hat yapımı hızlandırıldı.”dedi.

HALKALI HATTI DA KISA SÜRE İÇERİSİNDE AÇILACAK

Konuşmasında tren yolunun İstanbul yönüne de değinen Vali Salihoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Kısa süre içerisinde de Halkalı-Çerkezköy hattı açılarak Çerkezköy’den Gebze’ye kadar rahat, güvenli konforlu seyahat edilecek. Bu gün sefere başlayan Çerkezköy-Uzunköpru-Kapukule yenilenmiş hızlı bölgesel tren tüm bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. Bir zamanlar ‘Kara Tren gelmez ola’ diye çok sık söylenen türkü vardı. Artık o kara tren kalktı ve artık yerine böyle güzel güvenli konforlu trenler sefere konuldu. Tekrar hayırlı olsun diyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Enver Salihoğlu, protokol üyeleri ve TCDD yetkilileri ile birlikte trene binerek Muratlı’ya kadar yolculuk yaptı.

YENİ TREN İNDİRİMLİ HİZMET VERECEK

Bu arada, Çerkezköy-Uzunköprü-Kapukule arası sefere başlayan yenilenmiş hızlı tren seferlerinde yolcu biletlerinin üç ay boyunca yüzde indirimli olduğu belirtildi. Çerkezköy-Kapukule, Kapukule –Çerkezköy arası yolcu biletleri tam bilet 12.75 TL. İndirimli 10.25. Ayrıca 60 ve 65 yaş arası ise indirim yüzde 20. 65 yaş üzeri 6.50 TL. 7 yaş ve 12 yaş dahil bilet ücretleri de  yüzde elli indirimli.12 -26 yaş dahil yüzde 20 genç indirimi var. Çerkezköy-Uzunköprü-Uzunköprü-Çerkezköy arası tam bilet 9.25 TL. İndirimli 7.50TL. Çocuk ve 65 yaş ve üstü indirimli biletler 4.75 TL. Edirne-Çerkezköy-Çerkezköy Edirne tam yolcu bileti 11.75 TL. İndirimli 9.25 TL. Çocuk ve 65 yaş dahil yüzde elli indirimli fiyat ise 6.00TL.

 Haber/Sibel BAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10