Büyükşehir'den ikinci okul Kapaklı'ya

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında Kapaklı'ya yapılması planlanan ilkokulun temeli, dün saat 16.00'da düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde

Kapaklı 21.10.2015 18:58:00 0
Büyükşehir

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere yönelik başlattığı okul projesinin ikincisi Kapaklı’da yapılmaya başladı. Daha önce Süleymanpaşa ilçesinde okul temeli atılmıştı. Okul yapımı için dün temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreni kesilen kurban ve ilk harcın koyulmasının ardından Vatan Düğün Salonu’nda devam etti.

MALİYETİ 5 MİLYON 262 BİN TL

Programın açılış konuşmasını slayt gösterisinin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün yaptı. 11 İlçede 11 Okul projesinin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk projesi olduğuna dikkat çeken Gürcün, 31 Aralık 2014’te protokol imzalandı ve ilk okul da Süleymanpaşa’ya yapıldı. Bugün de Kapaklı’daki okulumuzun temelini attık. Kapaklı İlkokulu’nun maliyeti 5 milyon 262 bin TL’dir. 360 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Fakat müteahhit firma okulun 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yetişeceğine dair söz verdi” dedi.

YENİ OKULLAR LAZIM

Daha sonra Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant kürsüye geldi. Nalbant, “Kapaklı benim nazarımda 22 aylık sütten kesilmemiş bir bebektir. Ben buranın 3’üncü milli eğitim müdürüyüm. Şükürler olsun ki birçok okulun açılışına tanık oldum. Ama maalesef bu okullar yeterli değildir. Nüfusumuz her yıl yüzde 10 artıyor. Yeni derslikler gerekiyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir not verdim. Acilen Kapaklı’da eğitim için alanlar oluşturulması gerekiyor. Aksi takdirde sınıf mevcutlarımız önümüzdeki yıllarda 50’yi zorlayacaktır”dedi.

MANDALI ÜNİVERSİTE DE İSTEDİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise konuşmasında üniversite istedi. Mandalı, “Aslında okul yapmak belediyelerin işi değildir. Biz bunun için bütçe ayıramayız. Ama maalesef Kapaklı ve Tekirdağ Devlet yatırımlarından hak ettiğini alamadı. Nüfusu 5 bini geçmeyen şehirlerde üniversite kampusleri var. 100 bini aşkın nüfusa sahip Kapaklı’ya en kısa zamanda üniversite yapılmalıdır” diye konuştu.

OKUL YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan övgü ile bahsederek, “Kendisi sürekli yeni taleplerle karşımıza çıkıyor. Tabiki taleplere hayır demek doğru olmaz. O yönden Kapaklı halkı çok şanslıdır” dedi. Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi’nin Türkiye’de okul yapan tek Büyükşehir olduğunu belirten Albayrak, şunları dedi: “Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay da sürekli bizimle boğuşuyor. Fakat şu iyi bilinmelidir ki bizim bu boğuşmalarımız sadece ama sadece hizmet içindir. Sizler Büyükşehir Belediyesi’nin büyüklüğünü bundan sonra görmeye başlayacaksınız. Bizi ilk zamanlar eleştirenlerin başı dönecek. Hızımıza yetişemeyecekler”

KAMU YATIRIMLARI SIRALAMASINDA 75’NCİ

Programda konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de “Tekirdağ ile ilgili ciddi kamu yatırımları sorunu var. 2012’de Maliye Bakanı Cevdet Yılmaz’a verdiğim önergede Tekirdağ’ın vergi vermede kaçıncı, kamu yatırımları alma bakımından kaçıncı ve kişi başına kamu yatırımı alma bakımından kaçıncı olduğunu sordum. Bakanlıktan gelen yazılı cevapta Tekirdağ’ın vergi vermede 9’uncu, kamu yatırımlarından yararlanmada 50’nci ve kişi başına düşen kamu yatırımları sıralamasında da 75’inci olduğu belirtildi. Tekirdağ olarak hak ettiğimiz karşılığı almak istiyoruz” dedi.

YENİ OKULLAR BİZİ SEVİNDİRDİ ANCAK YETERLİ DEĞİL

Temel atma töreninde son konuşmayı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz yaparken, “Son 1 yıl içinde eğitim öğretime kazandırılan okullar bizi sevindirdi. Fakat yeterli değil. Çünkü haddinden fazla okula ihtiyacımız var. Bu vesile ile temelini attığımız okulun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okul Kapaklı halkına hayırlı olsun.”dileğinde bulundu.

Törene, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve Kapaklı Belediyesi personeli katıldı.

Haber/Ragip KARDEŞ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10