Ordu'nun hayali hükümet kurmak!

Bağımsız Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, önceki gün Radyo Haber'in Gündem Özel Programı'nda gazeteci Şaban Kardeş'in konuğu oldu. Ordu yaptığı açıklamalarda Tekirdağl

Çerkezköy 22.10.2015 16:29:00 0
Ordu

Mustafa Ordu, MHP’den istifa ettikten sonra halkın yoğun talepleri nedeniyle bağımsız Milletvekili adayı olduğunu ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı yaptığı yıllarda bölgeye bir çok hizmetlerin gelmesini sağladığını anlattı. Ordu, bu güne kadar yaptığı hizmetlerin milletvekili seçildikten sonra da yapacaklarının teminatı olduğunu belirtirken, kendisini milletvekili seçerek meclise gönderecek Tekirdağlıları mahcup etmeyeceğini vurguladı. Ordu Şaban Kardeş’e, siyasi parti milletvekillerinden bölgeye hizmet gelmesi için çok daha fazla çalışacağını söyledi.

BAĞIMSIZ ADAY OLMAMI İSTEDİLER

Programda önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Ordu, şunları kaydetti: “1986 yılında Çerkezköy’e geldim. Geldiğim günden bu yana Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için siyasi oluşumların içinde bulundum. Geldiğim ilk yıllarda DYP İlçe Başkanlığı yaptım. Daha sonraki yıllarda MHP saflarında yerini alarak siyasette varlığımı sürdürdüm. Belediye Başkanlığı’na  aday oldum. 17 yıl MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı yaptım. İlçe Başkanlığı yaptığım süre içerisinde de ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte Çerkezköy’ü daha iyi yerlere getirmek ve ilçemize yeni hizmet binaları kazandırdık. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ilçemize kazandırılması için çalışan 5 kişiden biriyim. Ayrıca İlçe Başkanlığım sırasında Çerkezköy’e bir devlet hastanesi, bir kapalıspor salonu ve bir de sağlık ocağı yapılmasını sağladım. Ayrıca ilçemize bir de Anadolu Lisesi kazandırdım. Ben MHP’den istifa ettikten sonra 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olmam için Çerkezköy ve Kapaklı başta olmak üzere Tekirdağ’ın tüm ilçelerinden ve il merkezindeki vatandaşlarımız talepte bulundu. Vatandaşlarımızın bu ricasını ve isteğini kırmam mümkün değildi ve 1 kasım Seçimlerine tüm Tekirdağlıların adayı olarak bağımsız milletvekili adayı oldum.”

ANKARA’DAN EDİRNE’YE KADAR OLAN BÖLGEDE BİR TEK ÇERKEZKÖY’DE 2 BELEDİYEYİ BENİM İLÇE BAŞKANLIĞIM DÖNEMİNDE KAZANDIK

Programda gazeteci Şaban Kardeş’in sorularını yanıtlayan Mustafa Ordu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçe başkanlığımda bu güne kadar Trakya bölgesinde belediye kazanamayan partimin oylarını ilçemizde ve bölgemizde yoğun çalışmalarımla oylarını arttırdım. Ankara’dan bu yana 105 ilçe 8 ili ve bine yakında belde olmasına rağmen buralarda belediyelik kazanamayan MHP’ye  Çerkezköy’de iki belediye kazandırdım. Ve aynı zamanda yine bu güne kadar ilimizde hiç milletvekili çıkaramayan partime iki dönem üst üste birer vekil çıkarılmasını sağladım. Bu da benim ve ekibimin yoğun çalışmasıyla oldu. Ancak daha sonra benim bu başarımı çekemeyenler ilçe başkanlığından gerekçesiz olarak beni aldırttılar. Ben bu güne kadar halkıma  ve partime zarar verecek hareketlerde bulunmadım. Buna rağmen niçin neden görevden alındığıma dair  bana bir yazı bile gönderilmedi. Dediğim gibi bundan sonra Tekirdağ halkımızın adayı olarak yoluma devam ediyorum. İleride oluşacak iyi bir siyasi oluşumun içinde de yerimi alabilirim.”

PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN ÇOK ÇALIŞMA SÖZÜ VERDİ

Ordu, daha sonra vatandaşlardan gelen çeşitli soruları da tek tek cevapladı. Ordu,  seçildiği takdirde de Tekirdağ il merkezi ve tüm ilçelerinin sorunlarının çözümünde en çok çalışacak kişi olacağını ve  siyasi partilerden seçilen milletvekillerini de kendisi gibi çok çalışmaya mecbur bırakacağını ve ilin her tarafına eşit hizmet götürülmesini sağlayacağını vurguladı.

275+ 1 NEDEN OLMASIN

Mustafa Ordu, konuşmasının sonunda bağımsız milletvekili olmanın önemsiz olmadığını anlatırken, dikkat çeken bir örnek verdi. Ordu, “Eğer  seçilirde milletvekili olur isem ve olacağıma da inanıyorum. Seçime giren partilerden biri 275 milletvekili çıkarırda hükümet kurmak için bir tek milletvekiline ihtiyaç duyarlar ise  o zaman 276’yı tamamlayacak olan kişide ben olacağım. Bu söylediklerim hayal değil. Her şey olabilir. Ben eğer o şartlarda hükümette yer alır isem Tekirdağ halkının adayı olarak bölgeme halkımızın beklediği hizmetlerin bir an önce yapılması için yer alırım. Ben hizmet adamıyım ve hizmetten bu güne kadar kaçmadım kaçmamda. İşte o zaman Mustafa ordu’yu tanımayanlarda hizmetlerimi görünce daha iyi tanıyacaktır. Bu nedenle Tekirdağlıların adayı olarak tüm Tekirdağlı hemşerilerimin oylarına talibim.”diye konuştu.

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10