Sandık görevlilerine seçim güvenliği eğitimi

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nca 1 Kasım seçimlerinde sandık görevlisi olacak partililer, seçim güvenliği konusunda eğitimden geçirildi

Çerkezköy 25.10.2015 16:04:00 0
Sandık görevlilerine seçim güvenliği eğitimi

Dün Leman Düğün Salonu’nda sabah kahvaltısı ile başlayan eğitime Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, İlçe Başkanı Abdullah Öge, Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Mustafa Yel ile Milletvekili Adayları Ömer Karadeniz, Ali Gümüş, Adnan Argan, Metin Akgün ve AK Parti Eski İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ali Ertem, AK Parti eski Milletvekili Ziyaettin Akbulut, kadın kolları üyeleri ve gençlik kolları üyeleri ile sandık görevlileri ve çok sayıda partili katıldı.

SANDIK GÖREVLİLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

AK Parti Seçim Kurulu Başkanı Behçet Güven okullarda sandık görevlisi olarak seçimde çalışacak kişilere 10 dakika sandık ve seçim güvenliği eğitimi verdi. Güven “Seçim günü herkes sabah saat 07.00’da görev yerinde olmalı ve ilçe teşkilatında bir sıkıntı olduğu anda bize ulaşmalılar. Sandık güvenliği kadar oy sayımı ve oyların tasnifi de ve ilgili kuruluşlara gönderilmesi de çok önemlidir. Geçersiz tek bir oy bile olmamalı” dedi.

ENGELLİ VE YAŞLILARA YARDIMCI OLMALIYIZ

Engelli ve yaşlılara yönelik kolaylık sağlanılmasını isteyen Güven, “Bu vatandaşlarımızı evlerinden almalıyız. Yakınlarının da yardımını sağlamalıyız. Seçimi kazanmak istiyoruz ama doğru düzgün kazanmak istiyoruz. Seçimde gelemeyecek müşahitler olursa bir veya 2 gün önceden haber versin. Son dakikaya bırakmasınlar ki yerlerine başka görevli atansın. Bu seçimde yeni bir uygulamayla itiraz süresi 48 saate çıktı, onun için kimseyle tartışmaya girmeden görevli arkadaşlar itirazları not alsın ve sonrada gerekli yerlere bildirsin.”diye konuştu.

BİR OY BİLE ÖNEMLİ

Programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise “2 Kasım’a güzel bir şekilde tek başına iktidar olarak uyanmak için son ana kadar çalışmalarımız devam edecek. 2 Kasım’da iktidar olarak uyanacağız. 7 Haziranda tek başına iktidar olamadık 1 Kasım’a bunun için çalıştık. İlçe teşkilatlarımız çok çalıştı bizlerde sandık görevlileri olarak bunlara sahip çıkalım. Ulaşabildiğimiz herkese neden AK Parti'nin tek başına iktidar olması gerektiğini anlatalım. Tek başına iktidar için bir oy bile başarıdır.” dedi.

BANA DÜŞEN EN KALİTELİ DOLGU MALZEMESİ OLMAK

AK Parti Tekirdağ 5’inci sıra milletvekili adayı Ömer Karadeniz ise konuşmasına Arif Nihat Asya’nın bir şiirini okuyarak başladı. Yoğun ilgi gören şiirin ardından, “Kulağıma geliyor seni kullanacaklar, senden faydalanıp yolda bırakacaklar seni yola dolgu yapacaklar diyorlar. Öğle olmayacağına inanıyorum. Ama verdiğim cevap şu:  Diyelim ki öyle olacak. O zaman bana düşen de yola en kaliteli dolgu malzemesi olmaktır” diye konuştu.  Daha sonra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Metin Akgün ve Ali Gümüş de birer konuşma yaptı.

Daha sonrada kürsüye Milletvekili ve 2’inci sıra adayı Ayşe Doğan gelerek bir konuşma yaptı. Doğan, “ Çerkezköy’de inşallah yine birinci olacağız ve Türkiye’de yüzde 50’nin üzerinde oy alacağız. Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızın yüzünü kara çıkarmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

MİLLETİMİZ AK PARTİ YİNE TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK DİYOR

Milletvekili ve birinci sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yel ise konuşmasında CHP’ye çattı. Yel, “  Milletimiz diyor ki Ak Parti yine tek başına iktidar olacak. Çünkü yapılan hizmetler kazanılan haklar ortada. Çerkezköy’de olduğu gibi Tekirdağ’da da birinci parti olacağız. AK Partinin dışında ülkeyi yönetecek parti yok. 1 Kasım’da filmin sonu mutlu bitecek. Bizim 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Bunlar için sonsuz aşkla çalışacağız” diye konuştu.

Programın sonunda ise AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay konuştu. Akçay, “Bu istirahat gününüzde burada olmanız heyecanımızı bir kat daha artırdı. Bu güne kadar Çerkezköy ve Kapaklı bize örnek oldu. Siyasette hedefler ve yüksek idealler vardır. Hedefler koltuk sevdaları, başkanlıklar ve kar gütmelerdir. İdealler ise mazlumun yanında olmak ülkeyi yüksek standartlara taşımak kendini değil halkını düşünmektir. Biz yüksek ideallerimiz için çaba harcadık ve harcamaya devam edeceğiz. Biz elimizden geleni yaptık gerisi Allah’a kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

Sevim BOZKURT

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10