Ak Parti Cumhuriyet'i balon uçurarak kutladı

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Cumhuriyetin 92.Yılı Kutlamaları kapsamındaTuğlalı Park'ta dün 2 bin 915 adet Atatürk ve Türk Bayraklı kırmızı beyaz balonları gök yüzüne salarak kutlama

Tekirdağ 28.10.2015 15:49:00 0
Ak Parti  Cumhuriyet

Ak Parti Tuğlalı Park’ta Cumhuriyetin 92.Yılı’nı düzenlenen bir programla kutladı. Programda konuşan Ak Partililer İl Başkanı Ahmet Akçay’ın basın açıklamasıyla birlikte ellerindeki balonları gökyüzüne saldılar.  “Nice 92. Yıllara” diyen Akçay konuşmasında şunları kaydetti:29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tekirdağ’ımıza, Türkiye’mize, kendini Türkiye dostu hisseden herkese kutlu olsun. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı milletimizin her bir ferdine; kadınlarına, erkeklerine; çocuklarına, gençlerine; emeklilerine, çalışanlarına; köylülerine, şehirlilerine kutlu olsun. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milli bir bayramdır, hepimizin bayramıdır, milletimizin bayramıdır.Cumhuriyet, bu ülkeye inanmış, bu milleti sevmiş, bu milleti yeryüzünün en özgür ve en gelişmiş milleti yapma koşusunun ilk adımıdır. Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutladığımız, arkasında kocaman bir tarih, büyük bir mücadele, topyekün bir İstiklal Mücadelesi olan bir bayramdır.”

Cumhuriyet Bayramı’nın arkasında Çanakkale Zaferinin, Kurtuluş Savaşının olduğu söyleyen Akçay, “Şehitlerin, gazilerin olduğu, Mustafa Kemallerin, 57. Alayların, Seyid Onbaşıların,Sütçü İmamların olduğu bir zaferdir. Ve Cumhuriyet Bayramı Tekirdağ için önemli bir bayram, önemli bir gündür. Tekirdağ, Cumhuriyeti ilan eden ve genç Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün önem verdiği, sevdiği, değer verdiği bir şehirdir. Tekirdağ, resmen 1922 yılında kurulmuş ve 1923 yılında vilayet olmuşa da, bu toprakların insanlığa ve milletimize hizmeti daha eskidir. Çanakkale Destanını gerçekleştiren önemli birliklerden biri olan 19. Tümen Tekirdağ’da hazırlanmış, Mustafa Kemal Atatürk ilk tümen komutanlığı görevine 2 Şubat 1915 tarihinde Tekirdağ’da başlamıştır. Bu görevinden 14 yıl sonra bu defa Harf İnkılabı sebebiyle 23 Ağustos 1928’de Tekirdağ’a gelmiştir.”diye konuştu.

Tekirdağ’ın bundan sonra da ülkemizin önemli şehirlerinden biri olmayı sürdüreceğini kaydeden Akçay, Tekirdağlılar, bundan sonra da terörün karşısında, bayrağın yanında olacaktır.Tekirdağlılar bundan sonra da milli birlikten yana, kardeşlikten yana, gelişmeden yana olacaklardır. Çünkü biz Tekirdağlılar insanımızı seviyoruz vatanımızı seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz, ezanımızı seviyoruz, ecdadımızı seviyoruz, şehit ve gazilerimizi seviyoruz.”dedi. Programa Ak Parti Milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10