Gülerçin'de Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Cumhuriyetin kuruluşunun 92.yıldönümü dolayısıyla önceki gün saat 14.30'da Özel Gülerçin Koleji'nde kutlama programı düzenlendi.

Çerkezköy 29.10.2015 17:40:00 0
Gülerçin

Özel Gülerçin Koleji'nde yapılan etkinliğe okul öğrencileri ve velileri yoğun ilgi gösterirken program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra İlkokul ve Anaokulu Müdürü Tuğba Zenginal bir konuşma gerçekleştirerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Tarih öğretmeni Saadet Barıtçı gerçekleştirdi.

ŞİİRLER OKUNDU

Okulun 2/A sınıfı öğrencilerinden ve Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün oğlu Göktürk Akif Gürbüz ve 2/B sınıfı öğrencisi Derin Ecrin Tunç “ Cumhuriyet” adlı şiirini okudu. 3/A sınıfı öğrencilerinden Duru Aykoçlar ise “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” adlı metnini okudu. Programın ilerleyen bölümlerinde ise 3/A sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları zeybek gösterisi sahnelenirken, gösterileri ise büyük beğeni topladı.

SLAYT İZLETİLDİ

Cumhuriyet Bayramı kapsamında ilçe genelinde düzenlenen ilkokullar arası Resim yarışmasında ilçe birincisi olan 3/A sınıfı öğrencisi Zeynep Öziç’e hediyesini İlkokul ve Anaokulu Müdürü Tuğba Zenginal verirken, 3/A sınıfı öğrencilerinden Uluç Kovancı ise, “29 Ekim” adlı şiirini okudu. 4/A ve 4/B sınıfı öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet ile ilgili özlü sözler sahnelenirken, bilişim teknolojileri öğretmeni Serhan Serinoğlu’nun hazırladığı slayt izletildi. 7/B sınıfı öğrencilerinden Yaren Nur Aydın “Bugünün Güneşi“ şiirini okurken, 6/B sınıfı öğrencisi Bilge Dündar ise “29 Ekim”  şiirini seslendirdi.

OKUL KOROSU SAHNE ALDI

Şiir ve yazıların okunmasının ardından Drama ve Oratoryo sunumuna geçildi. Öğrencilerin gerçekleştirdiği oratoryo büyük beğeni toplarken, 9/A sınıfı öğrencilerinden Nurselin Kasnak “29 Ekim”, 7/B sınıfı öğrencilerinden Sude Ayun ise “Bugün” şiirini okudu. Programda daha sonra Müzik Öğretmeni Gülben Kıycıoğlu’nun yönetimindeki okul korosu sahne aldı ve ardından kutlama programı sona erdi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10