CHP'li Aygun sansüre tepki gösterdi

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere dün geldiği Çerkezköy'de, ilçe yönetimi ile birlikte gazetemizi de ziyaret etti. Ziyarette, CHP ?

Çerkezköy 30.10.2015 16:41:00 0
CHP

Gazeteci Şaban Kardeş tarafından misafir edilen CHP Milletvekili Adayı Aygun, “Türkiye olarak Ortadoğu ülkelerinden bir farkımız kalmadı. Fakat bu tablo 7 Haziran’da değişti. Halkımız AKP’ye tek başına iktidar yetkisi vermeyerek, bu tablonun değiştiğini kanıtladı.” dedi.  Seçime bir gün kala Aygun, “Sağlık ücretsiz dediler. Eczaneden ilaçlarınızı ücretsiz alacaksınız dediler. Eczaneye giden vatandaşlar bu sözlerin tutulup tutulmadığını çok iyi görüyor. Uçağımız uçuyor dediler, fakat uçağımız hala yürüyor. Bugün hala Çerkezköy’den İstanbul’a bir trenimiz yok. Trenlerimiz 5 yıldır çalışmıyor. 7 Haziran öncesinde buraya geldiğimde seferlerin 1 Haziran’da başlayacağını söylüyorlardı. Sonrasında 19 Kasım dediler, şimdi de yılbaşından sonra diyorlar.”diye tren seferlerinin başlamamasına tepki gösterdi.

BASINA SANSÜR KABUL EDİLEMEZ

Aygun sözlerini geçtiğimiz gün Çerkezköy’ün kurtuluşunda konuşturulmayan Belediye Başkanı Vahap Akay ile ilgili kararı hatırlatarak, şunları kaydetti: “Basına sansür kabul edilemez. Bu yüzden basınımızdan da destek bekliyoruz. Çünkü bizim iktidarımızda basın hiç olmadığı kadar özgür olacak. Çerkezköylü’lerin özgür iradesiyle seçtiği Belediye Başkanı’nın ne konuşacağını bilmeden ve anlamadan sen ona konuşamazsın diyorsun. Böyle bir mantık yok. Belediye Başkanı, konuşmasında milli iradenin sıkıntılarını dile getirecekti ama olmadı”  

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10