İstinat duvarı yapılıyor

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Mehmetçik gazinosu ile Askeri lojmanların yanında İstinat duvarı yapılıyor. 150 metre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğinde olacak

Çerkezköy 6.11.2015 17:25:00 0
İstinat duvarı yapılıyor

İlçe merkezinde yaşanan yoğun yağışla birlikte taşma tehlikesi yaşayan Pınarça deresine Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 150 metrelik istinat duvarı yapıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri “ Yaşanan sel baskınlarında yükselen su nedeniyle sürekli toprak ve çamurlar döküyorduk. Devlet Su İşleri güzel çevre düzenlemesi yaparken, olası sel baskınlarına karşı yapılan çevre düzenlemesi de zarar görmüş oluyordu. Buna istinaden de Mehmetçik gazinosu ile Askeri lojman kenarına set yaptık. Toplamda 150 metre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğinde istinat duvarı oluşacak taşkınlardan korunacak” dedi.

BİR HAFTA İÇİNDE TAMAMLANACAK

Seli sıyırma kapasitelerinin 15-20 santime olduğunu belirten yetkililer kendilerinin bunu bir metre daha yukarıya çektiklerini kaydettiler. Yetkililer “ İstinat duvarlarını köprüye doğru getirdik ve oraya geçici olarak sette hazırlayacağız. Kum çuvalları hazırlatıp paket halinde dere kenarında yapacağımız bir alanda muhafaza altına alacağız. Olası sel taşkınında araçlarımız hemen paketleri alarak hem trafiği kapatacak hem de suyun direk akışını sağlayacaktır. Kısacası suyun köprüden patlamasını da engellemiş olacağız” diye konuştu. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden yetkililer bir hafta içinde de dere kenarında sürdürülen istinat duvarı çalışmalarının tamamlanacağını ifade ettiler.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10