Kamu binalarında enerji verimliliği masaya yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü BSBEEP Projesi kapsamında "Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Çalıştayı" düzenlendi.

Tekirdağ 10.11.2015 15:39:00 0
Kamu binalarında enerji verimliliği masaya yatırıldı

Romanya Bölgesel Kalkınma ve Turizm Bakanlığı’nın programın yönetim makamını üstlendiği projenin Türkiye ayağını ise Avrupa Birliği Bakanlığı ve Merkezi Finans ve İhale Birimi oluşturuyor. Projenin amacını ise,  Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan katılım öncesi Mali yardım Aracı’nın Sınır Ötesi İşbirliği bileşeni kapsamında Karadeniz Havzası’nda daha güçlü işbirlikleri ve ortaklıklar sağlanması amacıyla Karadeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın geliştirilmesi oluşturuyor.

TÜRKİYE’DEN SAMSUN VE TEKİRDAĞ

Lider ortağının Yunanistan Kavala Belediyesi’nin olduğu ve proje ortakları arasında Türkiye’den Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Romanya’dan Galati Belediyesi, Moldova’dan Cahul Belediyesi, Ukrayna’dan Mykolayiz Belediyesi, Yunanistan’dan Democritus Üniversitesi, Romanya’dan Dunarea De Jos Üniversitesi, Ermenistan’dan Ermenistan Amerikan Üniversitesi ve Yenilenebilir Kaynaklar ve Enerji Verimliliği Vakfı yer alıyor.

PROJE KOORDİNATÖRÜ SELEN YAZGINEL BİLGİLENDİRME YAPTI

 “Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı – BSBEEP Projesi” ile Karadeniz Havzası’nda “Binalarda Enerji Verimliliği” konusunda proje ortağı ülkeler arasında sınır ötesi etki amaçlayan proje çalıştayının açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi BSBEEP Proje Koordinatörü Bilge Selen Yazgınel yaptı.

UZMANLAR SUNUM YAPTI

Ana hatlarıyla projeyi tanıtan Yazgınel’in konuşmasının ardından, Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Politikaları, Ekonomik, Politik, Arka Plan; İklim Değişikliği Bilimi ve Yeni Ekonomik Büyüme Rotası Arayışları ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği; Yaklaşım ve Uygulamalar konusunda Demir Enerji’den Yüksek Makine Mühendisi Caner Demir, Türkiye’de ve Dünya’da Enerji Verimliliği; Binalarda Isı Yalıtımının Önemi ve Pasif Önlemler konusunda İzocam Firmasından Tahsin Karasu, Bina HVAC Teknolojileri, Otomasyon ve Enerji Verimliliği Fırsatları konusunda da Energon Enerji’den Makine Mühendisi H. Burak Öztürk konuşma yaptı.

ALBAYRAK’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER
Gün boyunca süren programda projenin önemi uzman kişiler tarafından vurgulanırken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki proje ile uluslararası boyuttaki ilişkilerin kuvvetleneceğinin de altı çizildi. Program sonrası Caner Demir ve Burak Öztürk, Başkan Albayrak’ı makamında ziyaret etti. Albayrak, ziyaretlerinden ötürü ekibe teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10