Aşırı motivasyon zarar verir!

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerine yönelik "Motivasyon" eğitimi düzenledi. Eğitim seminerinde konuşan Alper Şenel, "Motivasyon, tansiyon gibidir, aşırısı zararlı olabil

Çerkezköy 11.11.2015 16:52:00 0
Aşırı motivasyon zarar verir!

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin ve çok sayıda Oda üyesi katıldı. Eğitimin konuşmacısı Alper Şenel, katılımcılara “Motivasyon nedir?”, “İstediğiniz yaşamı yaratmak sizin elinizde?”, “İş yerinde motivasyon”, “yaşam amacınızı keşfedin”, “hedef belirlemenin gücü”, “sınırlarınızı zorlayın”, “başarı için koşulları yaratın”, “insanların düşünme tarzlarını tanıyın”, “başarı stratejilerini model alın”, “başarı stratejileri” ve “motivasyonu kaybetmemek için ipuçları” konuları hakkında sunum gerçekleştirdi.

MOTİVASYONUN AŞIRISI DA ZARAR VERİR

Motivasyonun insan üzerindeki etkisini tansiyona benzeten Alper Şenel, “Motivasyon da tansiyon gibi bir yükselip, bir düşer. Nasıl ki hiper tansiyon insan sağlığı için tehlikeliyse, hiper motivasyon da başarıya giden yolda olumsuz sonuçlar doğurabilir” dedi. Herkesin bir hedefi olduğunu bu hedefe ulaşarak başarılı olma isteğine dikkat çeken Şenel, “Dünyada başarının birçok tanımı vardır. Fakat başarının en yalın tarifi nedir diye sorarsanız, başarı başaramamanın tersidir. Bir koşucu yarışmada sonuncu da olabilir. Fakat kendi derecesini geçmişse başarılı olmuş demektir” dedi.
Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10