Çorlu'da 120 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor

Çorlu Belediyesi, Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü 'evde bakım hizmeti' sürüyor. Proje kapsamınd

Çorlu 12.11.2015 15:12:00 0
Çorlu

Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı 2013/2014 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan ‘Evde Bakım Hizmeti Projesi’ kurumlar arası işbirliği ile devam ediyor. Çorlu Belediyesi, Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile 120 ihtiyaç sahibine evde bakım hizmeti kapsamında kişisel bakım ve hijyen desteği veriliyor. Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, hizmet sunumu için yapılan çalışmalarda engelli, yaşlı, düşkün ve dar gelirli vatandaşların durumuna uygun yöntemler kullanılarak hizmet verildiğini söyledi.

PROJE KAPSAMINDA VERİLEN HİZMETLER

Banyo, beden temizliği, el-ayak bakımı, yatak ve oda temizliği gibi ihtiyaçların proje kapsamında yürütüldüğünü belirten Avcı, “Bu projemiz ile bu anlamda ihtiyacı bulunan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. 1 Ocak 2015 tarihinde başladığımız hizmetimiz kapsamında 120 kişiye ulaşmış bulunuyoruz. Çevresinde bakıma muhtaç vatandaşlarımız bulunan değerli hemşerilerimizin yönlendirmeleri ile daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün 0282 684 76 80 numaralı telefonundan, Facebook, Twitter ve mobil uygulamalarımız üzerinden yapılacak bilgilendirmeler ile ihtiyaç sahiplerinin bu hizmetimizden yararlanmalarını arzuluyoruz” dedi.

1 Ocak 2015 tarihinde başlayan programın ilk yılında 120 ihtiyaç sahibine ulaşan ‘Evde Bakım Hizmeti’nin yıl sonu itibariyle artması bekleniyor. Belediye yetkilileri, vatandaşlardan gelecek katkılar ile önümüzdeki dönemde bu sayının ikiye katlanmasını tahmin ediyor.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10