Yeniden yeşillendiriyorlar

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde devam edilen çalışmalar kapsamında Nar, Sülün ve Mehtap sokak üzerinde de yıpranmış, harabeye dönmüş alanlarÄ?

Çerkezköy 12.11.2015 15:44:00 0
Yeniden yeşillendiriyorlar

Çalışmalar hakkında bilgi veren  Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir, “Nar, Sülün ve Mehtap sokak üzerinde eskiden yapılmış ve yıpranmış tesisin yeniden revizyonu yapılmaktadır. Profil korkuluk, bordür, bitki, mevsim çiçekleri, mevcut ağaçların budanması ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Mevsimlik çiçekleri aralara koyuyoruz. 150-200 arasında saksılı bitki ve çalı grubu bu sokaklara ekildi” açıklamasında bulundu.

“PARKTA DA YAPILACAK”

İlçe merkezinde çalışmaların devam edeceğini kaydeden Tayşir “Eski Gazi Osman Paşa Mahalle muhtarlığının bulunduğu park üzerinde de çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacak. Parkı aldık ve yeşil alan projesi hazırlandı. Mimar Sinan parkında da duvar boyaması, çocuk parkının zeminin düzenlenmesi ve Atatürk büstünün revize edilip elden geçirilme çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

 

“OT BİÇİMLERİ DE DEVAM EDİYOR”

Kasım ve Mart ayları arasında tüm ilçe merkezinde bulunan yeşil alanlarda budanması gereken ağaçların budanacağını kaydeden Tayşir “Orta refüj bu sene olmayacak ama gerek görülen olursa budamaları gerçekleştirilecek. Bu çalışmaların tamamı Kızılpınar ve Veliköy’ü de kapsıyor. Yeşil alanlar, orta refüjler, Atatürk ve Öztrak caddelerinde sonbahar gübrelemeleri yapılacak. Ot biçimleri de devam ediyor” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10