Has Türbedereliler sosyal paylaşım sitesi rekor kırıyor

Çerkezköylü iki genç girişimci tarafından kurulan Has Türbedereliler Sosyal Paylaşım sitesi kurulduğu on iki gün içerisinde sosyal paylaşım siteleri içinde rekorları alt üst etti. Oldukça büyük

Çerkezköy 12.11.2015 15:51:00 0
Has Türbedereliler sosyal paylaşım sitesi rekor kırıyor

Has Türbedereliler Sosyal Paylaşım Sitesi kurucuları Mustafa Altındirek ve Ömer İnan siteyi kurma aşamasında nasıl bir site kurulması konusunda çok düşündüklerini ve kuracakları sitenin ilçenin nereden nereye  geldiğini ve aynı zamanda yıllar önce yaşamış renkli kişileri de yeni nesillere tanıtmak ve de yeni nesillerin bir birleriyle kaynaşmasını daha da pekiştirmek için yola çıkmayı planlayarak siteyi kurduklarını belirttiler.

SİTEYE İLGİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Facebook sayfasını hazırlayan arkadaşlar Altındirek ve İnan, çalışmalarıyla ilgili olarak şunları özetledi: “Bir gün Çerkezköy’ün eski değerlerini, yıllar önce yaşayan renkli simalarını ve ilçemizin nereden nereye geldiğini yeni nesillere aktarmak için her kesimin ve herkesin ilgi göstereceği bir site yapmayı planladık ve bunun üzerinde yaklaşık bir ay çalıştıktan sonra Has Türbedereliler Sosyal paylaşım sitesini kurduk.

Siteyi faaliyete geçirdiğimiz gün sitemizde halka bir duyuruda bulunduk. Bu duyuru ise ellerinde Çerkezköy’ün çok eski durumunu gösteren resimler ile o yıllarda yaşamış olan renkli ve ve hatırı sayılır simalarını da yayınlamak istediğimizi ve aynı zamanda böylece her kesimin kendinden bir şeyler bulacağı ya da yıllar önce akrabalık ilişkileri kesilmiş ya da kopmuş olanlarında bir araya gelmesini sağlamak olduğunu belirttik. Daha ilk gün sitemizde yayınlanması için binlerce fotoğraf gönderildi.İlk günden daha büyük ilgi gören Has Türbedereliler Sosyal Paylaşım Sitemize ilgi giderek çığ gibi büyüyor.”

YENİ NESİL GEÇMİŞİNE DAİR GENİŞ BİR BİLGİ SAHİBİ OLACAK

Sosyal paylaşım sitesinin 12 gündür faaliyette oludğunu belirten Mustafa Altındirek, “Gerek Çerkezköylü olsun ister daha sonra Çerkezköy’e gelerek yerleşenler olsun artık burada yaşayan herkes bir Çerkezköylü olması dolayısıyla Çerkezköy hakkında geçmişe dair bilgi sahibi olmasını istiyoruz.

Özellikle Çerkezköylü yerli halkın çocuklarının birbirleriyle olan iletişimini de daha sağlıklı kurmasını ve unutulan akrabalık bağlarının kuvvetlenmesini amaçladık. Şu an 12 günlük bir kurulmuş bir site olmasına rağmen rekorları alt üst etmeye başladı. Bizler ilgiden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sitemizin esas zahmetini çeken de Ömer İnan tüm yüklemeler ve işlemler onun emekleriyle gerçekleşiyor.”diye konuştu.

İki gün sürecek sosyal paylaşım sitesinin tanıtımıyla ilgili haberimizin ilk gününde Çerkezköy’ün geçmişine ait birçok ilginç fotoğraftan bazılarını da okurlarımızla paylaşıyoruz.

Burada Çerkezköy’ün bugünkü görüntüsünün ne kadar çok değiştiğini fotoğraflara bakarak göreceksiniz.

YARIN DEVAM EDECEK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10