Otogar'da yeni uygulama hayata geçti

Çerkezköy Otogarı'nda bir süreden beri devam eden çalışmalar tamamlanarak, araçların giriş-çıkış uygulamalarında değişikliğe gidildi. Önceki gün başlayan uygulamayla ilgili otobüs

Çerkezköy 15.11.2015 15:57:00 0
Otogar

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeni uygulamanın otogara düzen getirdiğini belirten Otogar’da hizmet veren otobüs firmalarının yetkilileri, “Otogara şehirler arası yolcu otobüsleri, minibüsler ile şehir içi çalışan mavi minibüslerin giriş çıkışları aynı yerden yapılıyordu. Ayrıca şehirlerarası yolcu otobüsleri ve minibüslerinin yolcu alıp indirdikleri peronların yakınlarına da özel araçlar girerek buradaki trafiği büyük ölçüde engellemekteydi. Yeni düzenleme ile hem bunun önüne geçildi hem de burada yolcu otobüslerinin giriş ve çıkışları rahatlatılmış oldu.”dediler.

UYGULAMA NASIL İŞLİYOR

Yapılan yeni düzenlemeyle otogara girişlerde, şehirler arası otobüsler ve minibüsler ile şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren mavi minibüsler girişlere konulan ‘bilet barkot sistemi’nden bilet almak zorunda. Biletini alan otobüs ya da minibüs daha sonra konulan bariyer açılıyor ve içeriye giriş yapıyor. Otobüs ve minibüslere kart verildi ve her girişte şoförler barkot sisteminde bunu okutuyorlar. Otogara giren minibüs, otobüs ve mavi minübüs şoförleri çıkış noktasında da aldığı giriş biletini görevliye vererek ücretini ödüyor. Ayrıca artık otogar içerisine özel araçların girmesine izin verilmiyor.

TIR PARKI’NDAN GİRİŞ ÇIKIŞLAR SAĞLANIYOR

Firma yetkilileri, “Özel araçlar ya da servisi olmayan otobüs ya da yolcu minibüsleri otogarın yanında yapılan ücretsiz bekleme yerinde park edebiliyor. Otogara giriş eski giriş çıkış yapılan TIR Parkı yönünden sağlanıyor. Yolcu otobüsleri ve minibüsler ise arka taraftan çıkarak şehir içi çalışan minibüslerin çıkış istikametinden kontrol noktasından ücretini ödeyerek çıkış yapıyor. Mavi minibüslerde giriş noktasında giren eski giriş noktasını takip ederek otogar önünden yolcu alarak çıkış noktasından çıkışlarını sağlıyor. Ayrıca servisi olmayan yolcu otobüsleri ve minibüsler ya da özel araçlar içinde giriş noktası yanında TIR Parkı’na bitişik olan yerde oluşturulan ücretsiz oto park alanı oluşturuldu. Çıkış noktası yanında bulunan otogar taksinin yanındaki alan ise ücretli otopark alanı olarak tahsis edildi.”diye konuştu.

FİRMA YETKİLİLERİ MEMNUN

Yeni uygulamayla ilgili konuşan Yonca Seyahat  Çerkezköy İşletme Müdürü Nihat Macit, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın yeni düzenleme ile yaptığı uygulamadan oldukça memnunuz. Bizler yeni otogarda hizmet vermeye başladığımız günden bu yana sıkıntılarımızı devamlı olarak Ulaşım Dairesi yetkililerine ilettik. Ulaşım Dairesi yetkilileri sıkıntılarımız dikkate alarak güzel bir uygulama başlattı. Özellikle bizim en büyük sıkıntımız otobüslerin yolcu aldıkları peronların arkalarına özel araçların devamlı park etmesiyle buradaki trafiği zor durumda bırakmasıydı. Otobüslerin giriş çıkışlarında büyük sıkıntı yaşanıyordu ve her günde kavga gürültü eksik olmuyordu. Şimdi bunlarında önüne geçilmiş olması bizleri rahatlattı. Bu nedenle yetkililere teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

ULAŞIM DAİRESİ YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Truva ve Kamil Koç  Otobüs Firmaları’nın Çerkezköy İşletme Müdürü Necdet Çalışkan ise, “Çerkezköy ülkemizin önemli bir sanayi kenti olması dolayısıyla şehirlerarası otobüs terminalinin de daha düzenli ve derli toplu olması gerekiyordu. Yeni otogar faaliyete geçtiğinde otogardaki eksiklikleri ve sıkıntıların giderilmesi için devamlı yetkililerle görüştük. Ulaşım Dairesi yetkilileri bizim taleplerimiz doğrultusunda yaptıkları incelemeler sonunda sorunları gidermeye başladı. Sorunların büyük bir kısmını çözüme kavuşturdukları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu sorunların bir an önce giderilmesinde Ulaşım Dairesi Çerkezköy Sorumlusu’nun da katkıları oldu.Şu anda otogar da ufak tefek sıkıntılar kaldı ümit ediyoruz bunlarda kısa süre içerisinde giderilecek.”dedi.

Haber/Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10