Çerkezköylü izciler Anıtkabir'e gitti

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü 22 kişilik izci kafilesi ile Anıtkabir'e giderek Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret etti.

Çerkezköy 17.11.2015 17:37:00 0
Çerkezköylü izciler Anıtkabir

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü tarafından yeni neslin geçmişini bilmesi ve Cumhuriyet yolunda üzerine düşen sorumluluk bilincini özümsemesi amacıyla ‘Cumhuriyet Yolunda Ata’nın İzinde’ programı kapsamında 22 kişilik izci kafilesi ile Ankara’ya giderek Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.13 Kasım Cuma akşamı yola çıkarak Ankara’ya hareket eden izci kafilesi ertesi gün ilk olarak Ata’nın huzuruna çıkarak saygı duruşunda bulunuldu. Ardından eski TBMM Binası’nı da ziyaret ederek, ilk Kurucu Meclis’in çalıştığı alanları da görme şansı buldular. Program çerçevesinde Gençlik Parkı’nda masal kahramanlarının heykellerinin yer aldığı Harikalar Diyarı’nı da gezip masal kahramanları ile bol bol fotoğraf çekildiler. 

MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü’nden Oymakbaşı Ekrem Bacaksız dahil 6 lider ve yaşları 8 ile 10 arasında değişen izci kafilesi, ölümünün 77. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıp, onun mirasına sahip çıkacaklarını dile getirerek, Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için üzerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirtti. Ardından İzci kafilesi Çerkezköy’e geri dönüş yaptılar.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10