Örnek Okul Aile Birliği

Tepe Orta Okulu Okul Aile Birliği ve hayırseverlerin katkılarıyla okula konferans salonu yapıldı. Konferans salonu için düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet MÃ?

Çerkezköy 17.11.2015 17:57:00 0
Örnek Okul Aile Birliği

Tepe Orta Okulu’nda Konferans Salonu kullanıma açıldı. Konferans Salonu’nun açılış töreninde kurdela kesiminin ardından Okul Aile Birliği Naz Erdoğan ve Okul Aile Birliği yönetimi tarafından el emeği göz nuru ile hazırlanan Goblen Resim sergisi gezildi. Kaymakam Metin Kubilay, Okul Aile Birliği Başkanı Naz Erdoğan’dan sergi hakkında bilgi aldı. Kaymakam Kubilay, sergiyi çok güzel bulduğunu belirtirken, emeği geçenleri tebrik etti. Serginin bir yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Okul Aile Birliği Başkanı Naz Erdoğan, bu tür çalışmaların sık yapılmadığını belirtirken, Okul Aile Birliği olarak öncülük etmek istediklerini kaydetti.

SALON ÇOK GÜZEL OLMUŞ

Törende konuşan Kaymakam Metin Kubilay, “Okulumuzun salonu çok güzel olmuş.150 kişilik olması da çok güzel. Öğrendiğime göre 35 bin liralık bir harcama ile Okul Aile Birliği ve hayırseverlerin katkısıyla yapılmış.Katkısı olanları ve emeği geçen tüm hayırseverlere  teşekkür ediyor  ve onları kutluyorum. Çok güzel bir salon kazandırılmış. Her zaman belirttiğim gibi bizim en esaslı meselemiz eğitim. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarını sağlamak için sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle güçlerini birleştirerek ilçemizde eğitim alanında çok daha farklı farkındalık yaratabiliriz. Buradan bir kez daha hayırseverlerimize çağrıda bulunmak istiyorum.”dedi.

GÜVENLİ GIDA TÜKETİM PROJESİ

Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy ilçe genelindeki tüm okullarda ‘Güvenli gıda tüketimi’ projesi başlattıklarını belirtti. Kaymakam Kubilay, “Bugün burada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz  iş birliğince hazırlanan ‘Güvenli gıda tüketimi’ projesini de sizlere tanıtacağız. Güvenli gıda tüketimi insanların daha sağlıklı yaşaması acısından çok önemlidir. Güvenli ve sağlıklı beslenme demektir. İşte bu proje Çocuklarımıza değer vermek demektir. Güvenli gıda tüketimi, kişisel beslenmedeki gıda tüketiminden, dengeli beslenmeye, hijyene, gıdaların raf ömrüne kadar güvenli beslenme konusundaki tüm uyulması gerekenleri kapsıyor.”diye konuştu.

Öğrencilere verilecek güvenli gıda tüketimi eğitimlerinin önemine vurgu yapan Kaymakam Kubilay, “Çocuklarımızın  bu konuda okullarda öğrendikleri bilgileri aileleriyle paylaşarak  güvenli gıda tüketimini ilçe genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu proje şimdilik 7 bin öğrenciyi kapsayan 12 okulumuz uygulamaya tabi tutulacak. Bu projeye katkıda bulunan ve katkı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz’e, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz’e ve katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İŞLER DE KATILDI

Törene gecikmeli de olsa katılan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de bir konuşma yaptı. Kaymakam Metin Kubilay’ın ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü İşler, “Özellikle bu güzel salonu kazandıran okul aile birliği ile katkı sağlayan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. İşte bizim her zaman tarif ettiğimiz Okul Aile Birliği bu. İşte böyle elini taşın altına koyan okuluna bir şeyler kazandıran okul aile birliği yönetimleri istiyoruz. Kaymakamımız Çerkezköy’ün her alanda daha iyi kalkınması ve eksikliklerinin giderilmesi için gerekli çalışmaları yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerde Kaymakamımızın bu çalışmalarını takdirle karşılıyor ve çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Bu arada, Halis İşler salonun perdelerinin de yüzde kırkını İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak karşılayacakları sözünü verdi.

Ardından Tepe Ortaokulu’na Konferans Salonu kazandırılmasına öncülük eden Okul Aile Birliği Başkanı Naz Erdoğan’a kaymakam Metin Kubilay plaket takdim etti. Ardından okulun elektrik tesisatını yapana firma sahiplerine İl Milli Eğitim Müdür Halis İşler tarafından pleket verildi. Son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yeni yapılan Konferans Salono’nun doğalgaz tesisatını yapan hayır sever iş adamlarına plaket verdi.

GÜVENLİ GIDA TÜKETİM PROJESİ TANITILDI

Plaket takdimi sonrasında Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince hazırladığı Güvenli Gıda Tüketim Projesi tanıtımı yapıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay,“Bu proje ile bir kar topu yaptık. Umarız gelişerek büyür. Çerkezköy için ülkemiz için hayırlı olur. Proje kapsamında güvenli gıda tüketimi konusunda, tüketilen gıdaların üzerindeki son kullanma tarihlerine mutlaka dikkat edilmeli, çocuklarımız ellerini nasıl yıkayacağı, beslenmeleri, gıda tüketimi ve gıdaların raf ömrü gibi birçok konuda bilgilendirme yapılacak. 7 bin öğrenci ve 12 okulu kapsayan bu projenin kısa sürede başarıya ulaşacağına inanıyoruz.”dedi.

Haber/Ahmet KILAVUZ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10