19 Kasım'da tren seferleri başlayacak denmişti!

Kapıkule tren seferlerinin yeniden hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan TDDY 1. Bölge Müdürü Halil Korkmaz 19 Kasım'da Çerkezköy İstanbul tren seferlerinin Isparta Kuleye kadar başlay

Çerkezköy 18.11.2015 17:53:00 0
19 Kasım

Üç yıl aradan sonra geçtiğimiz 19 Ekim tarihinde Çerkezköy-Uzunköprü Kapıkule arasında başlayan tren seferleri devam ederken Çerkezköy-İstanbul seferlerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Halkalı güzergahındaki demiryolu çalışmalarının devam etmesi nedeniyle bir türlü Çerkezköy-İstanbul seferleri yapılamıyor. 19 Ekim 2015 tarihinde Çerkezköy-Kapıkule, Çerkezköy-Uzunköprü seferlerinin açılış töreni sonrasında TDDY 1. Bölge Müdürü Halil Korkmaz’ın yaptığı açıklamaların ardından 21 Ekim’de Gazeteciler Bayramı nedeniyle AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın gazetecilere verdiği kahvaltı programında konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’da bu tarihi göstermişti. Doğan,  Halkalı-Çerkezköy güzergahındaki çalışmalarda sona gelindiğini ve  29 gün sonra yani 19 Kasım 2015 tarihinde   Çerkezköy- Halkalı tren seferlerinin  başlayacağı müjdesini vermişti.  

SEFERLERİN NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI BELİRSİZ

DDY yetkililerine ulaşan Çerkezköy Haber, çalışmaların hala devam ettiğini ne zaman tamamlanacağı konusunda bir bilgi olmadığını öğrendi. Çalışmaların önümüzdeki yıl bahar aylarında tamamlanabileceğini de söyleyen DDY yetkilileri, “Öncelikle yük trenlerinin zemin etüdü ve kontrolü için seferler başlayacaktır. Daha sonra yolcu trenleri seferlere başlayacaktır. Bir süre  Ispartakule’den yolcular servislerle Halkalı’ya  taşınarak aktarma yapılacak. Halkalı’da yapılan çalışmaların bitmesinin ardından da 2018 yılında tamamlanması planlanan Çerkezköy-Gebze Marmaray Hattı hizmete girecek. Böylece Çerkezköy Gebze arası tren seferlerine de başlanacak.”diye konuştular.

Tren seferlerinin başlayacağı yönünde tarih verildiğini hatırlattığımız yetkililer sözlerine şunları ekledi: “19 Kasım için tarih verildi fakat yol müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde hala çalışmaların devam ettiğini öğrendik. Ancak, çalışmalar sonlandıktan sonra yolda bir süre yük trenlerinin çalışarak zemin kontrolü yapılacak. Zeminin sağlamlığının test edilmesi gerektiği ve daha sonrada yolcu trenlerinin çalışması gerektiği ifade edildi.”

Yetkililer çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ancak yılbaşından sonra seferlerin başlayabileceğini belirtirken, “Şu anda çalışmalar hızla sürdürülüyor. Tabiîki bu çalışmalar birazda hava durumuna bağlı. Ama yılbaşından sonra bu yolda seferler kesin başlar.”dedi.

BİR AYDA 776 YOLCU TAŞINDI

Bu arada, 19 Ekim 2015 tarihinde başlayan Çerkezköy, Uzunköprü-Kapukule tren seferlerinde 20 Ekim-18 Kasım tarihleri arası toplam 776 yolcu taşındığı belirtildi. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri yolcu kapasitesinin hafta içine göre daha çok olduğu belirtildi. Yetkililer, kısa süre içerisinde yolcu kapasitesinin artmasını da beklediklerini kaydetti.

Haber/Ahmet KILAVUZ

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10