Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz

Yaklaşık 1.5 ay önce kurulan Çerkezköy Osmanlı Ocakları yönetimi basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Çerkezköy 19.11.2015 14:55:00 0
Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz

Dün saat 10.00’da Jimmy Joker Cafe’de düzenlenen kahvaltıda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Osmanlı Ocakları Başkanı Ufuk Atasever, “45 gün önce mazbatamızı alarak ocağımızı kurduk. Osmanlı Ocakları Tekirdağ’da Çerkezköy, Çorlu, Malkara ve Kapaklıda bulunmaktadır. Dört ilçe arasında Kapaklı’da ki faaliyette bulunmaktadır. Çorlu, Malkara ve Çerkezköy olarak genel merkez ile görüşüp faaliyete sokacağız. Bunun için gerekli yerlere müracaatımızı yaptık” dedi.

“TEKRAR FİLİZLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye genelinde 77 ilde Osmanlı Ocaklarının faaliyette bulunduğunu kaydeden Atasever, “Amacımız tüm dünyada, Türkiye’ye ve kamuoyuna tekrar Osmanlıyı yaşatmaktır. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak faaliyette bulunuyoruz. Hiçbir siyasi parti ile bağımız yoktur. Bazı laflar bize geliyor ama bizlerin yapacağı işlerde kamuoyunda ortaya çıkartıyor. Siyasi partilerle görüşme talebinde bulunuyoruz. Hiçbir partiye kendimize bağlamıyoruz. Osmanlı’yı tekrardan filizlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

“2009 YILINDA TEŞKİLATLANMIŞTIR”

Osmanlı Ocaklarının faaliyetleri hakkında bilgi veren Atasever “Osmanlı kursları vereceğiz, ayrıca kültürel anlamda da faaliyetler veriyoruz. Genç nesil kardeşlerimize eğitimler veriyoruz. Derneğimiz ise Gazi Osman Paşa Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi Finansbank karşısı no:3’te hizmet veriyor. Osmanlı ocakları siyasi parti ile alakalı değildir. Ülkü ocakları bir siyasi partinin arka bahçesidir. Biz STK olarak faaliyet gösteriyoruz. 25 yönetici arkadaşımız ile aktif bir şekilde çalışmalar sürdürüyoruz. Osmanlı Ocakları 2005 yılında dergi olarak çıkmıştır. 2009 yılında il ve ilçelerde teşkilatlanmaya başlamıştır. 2009 yılında Ankara genel merkezde teşkilatlanmıştır” dedi.

“ BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ”

Çerkezköy Osmanlı Ocakları Basın Danışmanı Gökhan Aydın “Çerkezköy Osmanlı Ocaklarının hiçbir siyasi parti ile alakası yoktur. Fikir ayrılığına düştüğümüz insanlarda oldu, bizi destekleyen partililer de oldu. Biz Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile hep beraber olacağız. Kimseyi ayırmadan birleştirici olacağız. Osmanlı döneminde bu hiçbir zaman olmamıştır.”ifadelerine yer verdi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10