Albayrak Çerkezköylü muhtarlarla buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çerkezköylü muhtarlarla buluştu. Dün Çerkezköy'e gelen Başkan Albayrak, mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi çözüm öneriler

Çerkezköy 20.11.2015 18:47:00 0
Albayrak Çerkezköylü muhtarlarla buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy’de Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte mahalle muhtarlarıyla buluştu. Albayrak, muhtarlarla buluşmasını Bağlık Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün’ü ziyaret eden Albayrak’ı burada diğer tüm mahalle muhtarları da karşıladı. Başkan Albayrak, burada Muhtar Tahsin Akgün ve diğer muhtarlardan sorunlarını dinledi. Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı da yapan Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Başkan Albayrak’dan bir üst geçit bir de alt geçit yapılması talebinde bulundu.

ALT VE ÜST GEÇİT İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Muhtar Akgün’ün taleplerini dinleyen Başkan Albayrak, önce gerekli tespit ve tetkiklerin yapılmasının ardından alt ve üst geçit için yeşil ışık yaktı. Albayrak, “Bağlık Mahallesi’nde alt ve üst geçit yapabiliriz.”dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da Muhtar Akgün’ü destekleyerek, bu mahalleden otoban geçtiği için mahallesi ikiye ayırdığını, Belediye olarak buraya böyle bir köprü yapılması için planlama yaptıklarını hatırlattı. Akay, Bağlık Mahallesi’nin en büyük sorunlarından birinin de üst geçit olduğunu söyledi.

ÖNCELİK ALTYAPI SORUNLARI

Başkan Albayrak, Bağlık Mahallesi Muhtarlığı ziyaretinin ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ne geçerek, burada Mahalle Muhtarı Recep Şahin’i ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, burada da mahallenin sorunlarını dinledi. Muhtar Şahin,“Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi olarak bizim en büyük sorunumuz mahallemizin büyük bir bölümünde alt yapı yok. Mahallemiz ilçemizin en büyük mahallesi ve devamlı olarakta ilçemizin aldığı göçle birlikte mahalle nüfusumuzda hızla artış gösteriyor. Bu nedenle alt yapı sorunumuz hat safhada bunun bir an önce çözümlenmesini istiyoruz. Bu konuda Vahap Başkanımız’da elinden geleni yapıyor ancak bu sorunun çözümü Büyükşehir Belediyemizin konuya el atmasıyla bir an önce çözümleneceğine inanıyorum. Belediye Başkanımız Vahap Akay sağ olsun her zaman sıkıntılarımızın çözümü için elinden geleni yapıyor.” açıklamalarını yaptı.

TRAFİK SORUNUNU DİLE GETİRDİ

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Recep Şahin mahalle sınırları içerisinde bulunan ilçenin en önemli kavşaklarından biri olan Atatürk Caddesi’ndeki Altıyol Kavşağı’nda yaşanan trafik sorununu da dile getirdi. Şahin, bu sorunun bir an önce çözülmesi içinde Büyükşehir Belediyesi’nin el atmasını istedi.

BURADA YENİ DÜZENLEME YAPACAĞIZ

Muhtar Şahin’in  altı yol kavşağı düzenlenmesi konusundaki talebinin de yerinde bir istek olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Altı yol kavşağındaki sorunu çözmek için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Kısa süre içerisinde burada yapacağımız yeni düzenleme ile altı yol kavşağındaki sıkıntı çözüme kavuşacak. Bu konuda da içiniz rahat olsun. Zaten Vahap Başkanımız da  sıkıntılarını bildirdiler. Çalışmaları başlattık. Altı yol kavşağındaki düzenleme çalışmaları 2016 yılı içerisinde yapılacak.”dedi.

KORSAN TAKSİLERDEN ŞİKAYET GELİYOR

Muhtar Şahin’in dile getirdiği bir başka konu ise korsan taksi oldu. Özellikle Kipa Alışveriş Merkezi başta olmak üzere bir çok noktalarda korsan çalışan taksilerin olduğunu ve bu korsan taksilerle mücadele edilmesi için muhtarlığa her gün vatandaşlardan şikayet geldiğini belirtti. Muhtar Şahin, korsan taksilere Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin gereğini yapmasını istedi. Başkan Albayrak, il genelinde korsan çalışan servis araçları ve taksilerle gerekli mücadelenin yapılması için Ulaşım Dairesi’nin çalışmalar başlattığını ve kısa süre içerisinde korsan taksi ve servislerin çalışmalarının durdurulacağını söyledi. Albayrak, bu doğrultuda yapılacak denetimlerle gerekli yasal işlemlerinde yapılacağını sözlerine ekledi. Başkan Albayrak ve Başkan Akay daha sonra Fatih Mahallesi Muhtarlığı ve ardından da İstasyon Mahallesi Muhtarlığı’nı ziyaret etti.

CENAZE NAMAZINA KATILDI

Ardından Başkan Albayrak ve Akay cuma namazını Veliköy Malhallesi Merkez Camii’nde kıldıktan sonra, Çerkezköylü iş adamı Faik Var’ın annesi Necmiye Var’ın cenaze namazına katıldı. Cenaze namazının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile ilçedeki diğer mahalle muhtarlarını da muhtarlıklarda tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Albayrak, tüm muhtarlara not aldığı sorunlarını kısa süre içerisinde çözme sözü verdi.

Haber/Sibel BAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10