Rüzgar telefon direğini kökünden çıkardı

Hafta sonunda Çerkezköy'de etkili olan rüzgar, telefon direğini devirdi. Neyse ki, bu sırada çevrede kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçti.

Çerkezköy 23.11.2015 11:34:00 0
Rüzgar telefon direğini kökünden çıkardı

Önceki gün 13.30 sıralarında Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde eğitim-öğretim veren Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu önünde bir telefon direği şiddetli rüzgardan yıkıldı. Cumartesi günü öğle saatlerinde ilçe genelinde etkili olan şiddetli rüzgar, okulun önünde bulunan ve çürümeye yüz tutmuş telefon direğinin dibinden kırılarak yıkılmasına neden oldu.
ÇEVREDE KİMSE YOKTU
Kökünden kırılarak düşen telefon direğinin bölgeden geçen birinin ya da yoldan geçen bir otomobilin belki de yakınlarında oyun oynayan bir çocuğun üzerine de düşebileceğine dikkat çeken vatandaşlar, “Hafta sonu olması ve öğrencilerin okulda bulunmaması belki de olası bir facianın önüne geçti. Zira bu direk çocuklarımızın da üzerine düşebilir, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilirdi” diye olası facianın boyutlarını anattı.

DİREKLERLE KİMSE İLGİLENMİYOR
Bu tip durumlara karşı önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, “Modern şehirlerde artık telefon ve elektrik hatları yer altına alınıyor. Çerkezköy’de de birçok noktada bu çalışmalar yapıldı. Fakat ilçemizde hala birçok noktada gerekli adımlar atılmadı. En azından bu eskiyen telefon direklerinin bakımları yapılabilir.” dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10