Kent Konseyi 24 Kasım'ı kutladı

Çerkezköy Kent Konseyi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle dün bir kokteyl verdi

Çerkezköy 23.11.2015 17:37:00 0
Kent Konseyi 24 Kasım

Programın açılışın yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz  Karagöz, “Bu gün burada bizleri hayata hazırlayan ve kutsal bir görev yapan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum ve her birinin ellerinden öpüyorum. Öğretmenlerimizin hakkını hiçbir zaman ödenemez. Bu nedenle öğretmenlerimize ne kadar saygı duysak ne kadar sevgi göstersek azdır.”diye konuştu.

BİN 500 ÖĞRETMEN VAR…

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Yaklaşık bin 500 öğretmenle çalıyoruz. İlçemizde her geçen gün eğitimin kalitesi artmaktadır. Eğitime katkı veren ve her zaman bizlerin destekçisi olan başta Kaymamamıza ve Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyor, tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum.”dedi.

EN ÖNEMLİ GÖREV

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da öğretmenlerin her kesin hayatında önemli bir yeri olduğunu belirtirken, “Bu gün ülkemizde en önemli görev yapanlar öğretmenlerimizdir. Bu gün burada kutsal bir görev yapan öğretmenlerimizle birlikte olmaktan onur ve gurur duymaktayız. Çocuklarımızı Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş hale getirmek için çalışıyorlar. Bu uğurda görev yapan eğitim camiamıza destek ve katkı vermek lazım. Destek ve katkı verenlere de teşekkür ediyoruz. Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”diye konuştu.

HEDEFİMİZİ AŞTIK

Son olarak konuşan Kaymakam Metin Kubilay ise, “Öncelikle öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere okul müdürlerimizin ve tüm öğretmenlerimizin ve bu alan da görev yapan eğitim camiamızın öğretmenler gününü kutluyor ve özverili çalışmaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum.”dedi. Kubilay, konuşmasında eğitimde yapılan çalışmalara değinerek, “Bizin en esaslı meselemiz eğitim meselesidir. Kaymakamlık olarak ilçemizde biz eğitim seferberliği başlattık. Bu kapsamda okul öncesi eğitimi yüzde seksen üç buçuklara çıkardık. Seferberliğimiz hızla devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak başlattığımız bu eğitim seferberliğinde hedefimiz 20 bin kişiye ulaşmaktı. Ama biz 25 bin kişiye ulaşarak hedefimizi aştık. Çocuklarımızın geleceğinin sorumluluğunu  omuzlarımızda. Bizlerden sonra bizlerin yerini onlar alacak. Ülkemizi daha ileri götürecek olan çocuklarımız için enerjimizi  kullanmak zorundayız.”diye konuştu.

Programa Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Akay, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan dışında İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, okul müdürleri, öğretmenler, Kent Konseyi Yönetimi Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Funda Serfiçe ve kadın Konseyi yönetimi katıldı.

Haber/Sibel BAL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10