Kapaklı'da 24 Kasım kutlaması

Öğretmenler Günü dün Kapaklı'da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında mesleğe yeni katılan ve aday öğretmenlerden 53 öğretmen için de yemin

Kapaklı 24.11.2015 16:11:00 0
Kapaklı

Öğretmenler Günü kutlama programı, saat 10.00’da Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından kutlamalar İbni Sina İlkokulu’ndaki etkinliklerle devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İbni Sina İlkokulu öğretmenlerinden Aydın Bayram’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, program İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın konuşması ile devam etti. Öğretmenlerin, toplumu yoğuran ve şekillendiren neferler olduğunu söyleyen Nalbant, “Bizler, gönül erleri, eğitim neferleriyiz. Yetişecek nesiller, bizlerin eserleri olacaktır. Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu şerefli görev bizlere verildi” dedi. Nalbant’ın ardından Belediye Başkanı İrfan Mandalı da bir konuşma yaptı.

MUALLİM VE TALEBE…

Programda son olarak Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz konuştu. Öğretmen kelimesinin 100 yıl önceki kullanımının muallim, öğrenci kelimesinin ise 100 yıl önceki kullanımının talebe olduğunu hatırlatan Kaymakam Gürbüz ise “Muallim, ilim sahibi demektir. Biz, öğretmenlerimizin ilim, irfan sahibi olmalarını istiyoruz. Talebe de talep eden anlamına gelmektedir. Biz, öğrencilerimizin de ilim, irfan talep eden olmalarını temenni ediyoruz. Böylece onların birer marif kişi olmalarını istiyoruz” dedi.

ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Program, ilçe genelinde yapılan şiir yarışmasında 1’inci olan Karaağaç İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Senem Topatay ile kompozisyon yarışması 1’incisi OSB MTA Lisesi öğrencisi Göktuğ Öcalan’ın eserlerini okumaları ile devam etti. Programda daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. İbni Sina İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro ve halkoyunları gösterilerinin ardından program, adaylığı kalkmış öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.

53 Öğretmen yemin ederek mesleğe ilk adımlarını atmış oldu. Kutlama programına İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fehat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.
Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10