Bu kez Akay'a 'Rol Model' ziyareti yaptılar

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hayata geçirdiği 'Yalnız değilim' projesi

Çerkezköy 24.11.2015 16:31:00 0
Bu kez Akay

Ziyaret sırasında bilgiler veren Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında açıklamalar yaptı. ‘Toplumda Ön Plana Çıkmış Kariyer Sahibi Rol-Model Kişilerle Çocukların Tanıştırılması ve Konuşturulması’ faaliyetinin icra edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Çerkezköy’e göç ile gelmiş ailelerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde 12-17 yaş aralığındaki çocukların kendilerine rol model olarak alabilecekleri kişilerle seçilen çocukları tanıştırmak için bu ziyaretleri yaptıklarını söyledi. Danışmaz, bu proje kapsamında okullardan seçilen ve hedef grubunda belirtilen özellikleri taşıyan 100 öğrencinin 5’erli veya 10’lı gruplara ayrılarak toplamda 20 ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

“ROL MODEL İNSANLARI ZİYARET EDİYORUZ”

Daha önce Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’ya ziyaretler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Danışmaz, “Bu ziyaretlerde başarılarıyla çocuklara örnek olabilecek olan il ve ilçemizin önde gelen resmi kurum yetkilileri ve önde gelen iş adamları ile buluşacağız. Ziyaretlerde öğrencilerimiz merak ettikleri konularda sorular soracaklar. Merak ettikleri, başarıya giden yolda nelerin yaşandığını öğrenmeye çalışacaklar. Bugün de Belediye Başkanımızı bu amaç doğrultusunda ziyaret ediyoruz.”dedi.

BAŞKAN OLDUĞUNUZ İÇİN MUTLU MUSUNUZ?

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’nün konuşmasının ardından öğrenciler Belediye Başkanı  -Vahap Akay’a sorular yöneltti. Öğrenciler tarafından Belediye Başkanı Vahap Akay’a ilk soru “Belediye Başkanı olduğunuz için mutlu musunuz?” oldu. Bu soruya “Mutluyuz ve bu görevi severek yapıyoruz” diyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz bu görevi Çerkezköy halkından talep ettik ve onlar da sağolsunlar bize bu görevi layık gördüler. Omuzlarımıza bu zor görevi yüklediler. Bu zorlu görevi yerine getirmek için çalışıyoruz. Görevimizi zorluğuna rağmen severek yapıyoruz ve mutluyuz” dedi.

KENTPARK NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir öğrencinin “Kentpark ne zaman yapılacak?” sorusuna Belediye Başkanı Vahap Akay, Şubat ayı sonunda Kültür Merkezi’nin ihalesinin yapılacağını, yanına yeni Kapalı Pazar Yeri’nin yapılacağını belirterek, “Kentpark çalışmalarımız bu projeler ile başlıyor. İnşallah 2017 yazında yeni konserlerimizi yapacağımız Kentpark Projesi içerisinde gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

 BOŞ ZAMANINIZ OLUYOR MU?

Başka bir öğrencinin “Boş zamanınız oluyor mu? Oluyorsa neler yapıyorsunuz?” sorusuna da cevap veren Başkan Vahap Akay, nadir de olsa boş zamanlarının olduğunu ve boş zamanlarında 8 yaşındaki oğlu ve 1.5 yaşındaki kızı ile zaman geçirmeye özen gösterdiğini belirterek, “Mümkün olduğunca boş zamanlarımda aileme zaman ayırıyorum, onlarla beraber oluyorum. Zaman konusunda onlar da şikayetçi ama yapacak fazla bir şeyimiz yok” cevabını verdi.

HIZLI TREN SORUSU

“Hızlı Tren ne aşamada?” sorusunu soran başka bir öğrenciye ise Belediye Başkanı Vahap Akay, hızlı terinin Çerkezköy Belediyesi’nin değil Ulaştırma Bakanlığı’nın bir projesi olduğunu belirterek, “Ama henüz ortada somut bir şey yok. Hızlı treni beklerken normal trenden de olduk. O da artık çalışmıyor.”diye konuştu. Ziyaretin sonunda öğrenciler ve öğretmenler ile fotoğraf çekilen Belediye Başkanı Vahap Akay, ziyaretleri ve soruları için öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Ziyarete Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli Polat İnce de katıldı.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10