Kadın milletvekillerinden Kadına Karşı Şiddet Günü mesajı

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet'e Karşı Uluslar arası Mücadele Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tekirdağ 25.11.2015 17:02:00 0
Kadın milletvekillerinden Kadına Karşı Şiddet Günü mesajı

Şiddet psikolojik faktörler ile dış çevre arasındaki etkileşimin bir sonucu olarak kadınlar çok çeşitli nedenler yüzünden şiddete maruz kaldığını hatırlatan AK Parti Milletvekili Ayşe Doğan,  “Kadına karşı uygulanan şiddetin temelinde farklı sebepler vardır. Uyuşturucu yâda alkol tüketimi, kıskançlık, ruhsal travmalar, aldatma, yoksulluk ve benzeri pek çok neden kadına yönelik şiddet arasındadır.”dedi. Doğan, açıklamasında şunlara yer verdi: “İnsanların biraz daha katacağı 25 Kasım İnsanlık için önemli bir gündür. Dünya üzerinde Kadın ve erkeğin birbirlerinin desteklerine ihtiyacı vardır. Birbirimize düşman gibi bakmaktan vazgeçip, kadın ya da erkek olmaktan vazgeçip, insan olalım. Desteklesin erkekler kadınları, tıpkı kadınların birçok kez desteklediği gibi. Bu cehaleti yok ederek insanlık tarihine geçecek gün olsun. Kadına şiddet uygulayıp gücünüzü ezen rezil insan örneği olmayalım. Bugün vesilesi ile ‘Cennet anaların ayağı altındadır.’ hadisindeki nezaket ve sevgi timsali, tüm kadınlara saygı ve selamlarımı sunuyorum.”diye konuştu.

NEFRETLE KINIYORUM!

CHP Milletvekili Candan Yüceer ise mesajında, Toplumumuzun kanayan yarası kadına yönelik şiddet, kadınların yalnızca fiziksel ve ruhsal sağlığını değil, hukuki, sosyal, siyasal ve ekonomik statülerinin gelişmesini de engellemektedir. 25 Kasım tüm dünyada toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, şiddete yönelik kadınların mücadele günüdür. Ancak, ülkemiz mücadele günü olan 25 Kasım’a maalesef kadına yönelik şiddetin gölgesi altında girmektedir.”dedi.

Yüceer mesajında, kadına karşı şiddetin boyutlarını istatistiki verilerle açıklarken,  Gayri resmi rakamlara göre ülkemizde 2015’in ilk 10 ayında, 236 kadın katledilmiştir. Geçtiğimiz yıl da 294 kadın cinayeti işlenirken, kadınların yüzde 47’si kendi hayatlarına dair kararlar almak isterken öldürülmüştür.”dedi. Yüceer, “En utanç verici insan hakları ihlallerinden biri olan kadına şiddetin temelinde kadın-erkek ayrımcılığı yatmaktadır. Kadın politikalarınım sadece ‘Annelik’ üzerinden kurgulanması, kadının erkekle eşit olmadığına yönelik iktidarın söylemleri şiddetin en temel belirleyicisidir. Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddetin sonlandırılması için kadını ikinci konuma iten çağ dışı söylemlerden biran an önce vazgeçilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Yüceer sözlerini, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yapılan her türlü şiddeti nefretle kınıyorum.”diye tamamladı.

Çerkezköy Haber

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10