Haftada bir okulun en temiz sınıfı belirlenecek

Özel Çerkezköy Gülerçin İlkokulu sınıfları arasında, her hafta bir birinci seçmek suretiyle "En temiz sınıf' yarışması düzenleyecek.

Çerkezköy 27.11.2015 16:53:00 0
Haftada bir okulun en temiz sınıfı belirlenecek

Gülerçin Koleji’nden yapılan açıklamada, ‘Temiz okul, temiz sınıf’ projesi hakkında bilgi verildi. Okuy yönetimi proje hakkında şunları dedi: “Her sınıf, hafta boyunca sınıfının tertip, düzen ve temizliğinden sorumlu olacaktır. Sınıflar zemin, pencere, pano, tahta, sıra ve masa düzeni gibi konularda yarışma komisyonunca verilecek puanlara göre değerlendirmeye alınacaktır. Tüm sınıflar yarışmaya dâhildir. Değerlendirme ekibi öğrencileri haftanın herhangi bir günü herhangi bir saatte ( öğle arası dahil) sınıfları gezerek puanlamada bulunacaktır. Haftanın son iş günü genel değerlendirme sonucunda haftanın en temiz sınıfı seçimi yapılacak ve birinci seçilen sınıf ilan edilecektir.”

HAFTANIN BİRİNCİSİ İLAN EDİLECEK

Birinci seçilen sınıfın web sitemizde duyurulacağı belirtilirken, “Bir hafta süreyle beyaz bayrağa ve haftanın en temiz sınıfı sertifikasına sahip olacaktır. Bu uygulama yıl boyunca devam edecektir. Eğitim öğretim yılı sonunda en çok sayıda en temiz sınıf olarak seçilen sınıfın öğrencileri ile öğretmenleri ödül olarak ücretsiz gezi ödülüyle ödüllendirileceklerdir.”denildi.

İŞTE PUANLAMA KRİTERLERİ

Yarışmada şu kriterler üzerinden puanlama yapılacağı bildirildi: Yazı tahtasının ve duvarların temizliği 10, Sınıf sıra sandalye düzeni 10, Sınıf içi temizlik ve düzeni 10, Sıra altlarının temizliği 10, Çöp kutusunun etrafının temiz olması 10, Panoların temizlik, tertip ve düzeni 10, Öğrencilerin kitap, defter, çanta vb. araç gereçlerinin tertip ve düzeni 10, Öğrenci dolap içlerinin temizliği 10, Öğretmen masasının tertip ve düzeni 10, Kitaplık düzeni 10.

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10