Seçime 'iptal' edilen kongreler damga vurdu

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı'nın ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı,Kapaklı İhsan Mandalı İş Merkezi'ndeki Koray Düğün Salonu'nda yapıldı.

Kapaklı 29.11.2015 19:19:00 0
Seçime

Kongreye CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, AK Parti Kapaklı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Üçel, Kapaklı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, SATİVES (Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği) Başkanı Erol Buz, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ile çok sayıda partili katıldı.

BELDE YÖNETİMİ DEVAM ETTİ

Belde yönetiminin ilçe olduktan sonra göreve devam ettiğini belirten CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, “Bu sürede 4 seçim geçirdik. İlk olağan kongremizi yapmanın da gururunu yaşıyoruz."dedi. Seçkin’in açılış konuşmasının ardından Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul seçilirken, Divan üyeliklerine ise Ersin İlkdoğanlar ve Pelin Koç seçildi.
PARTİ BÜYÜKLERİMİZ ENGEL OLUYOR
Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa'daki kongrelerin iptal edilmesini eleştiren Divan Başkanı olan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Ortadoğu’daki bataklık Türkiye’nin sayesinde dünyaya sıçradı. İthalat ve ihracat çöktü. Ülke yangın yeri. Anayasal düzenin tartışıldığı bir ülkede CHP bayrağı altında siyaset yapıyoruz. Bugün, CHP’nin ülkede en başarılı olduğu illerden birindeyiz. Seçmenlere demokrasi vaat ediyoruz. Ama Tekirdağ’ın en büyük 3 ilçesinde delege seçimlerini iptal ediyoruz. Demokrasi, hukuk, özgürlük derken, parti büyüklerimiz delege seçimi yapmamıza engel oluyor. Hiçbir CHP’linin kongrelerden, parti içi seçimlerden korkmaması gerekiyor. Bu sorumluluğun altına girenlerin, bu yanlışı en kısa sürede düzeltmesi gerekmektedir” dedi.

POLİTİKAMIZI GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ
Son 3 dönemdir AK Parti’nin genel seçimlerde birinci olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, diğer partilerin genel başkanlarına kıyasla çok daha artı değerde çalışmaktadır. Fakat yine de yüzde 25’i geçemiyoruz. Diğerleri seçim öncesinde bin 300 lira vereceklerini söylerken, biz bin 500 lira vereceğimizi söylemiştik. Ama yine olmadı. Vatandaş oyunu yine AK Parti’ye verdi. Bu işi yukarıda iyi yapmamız gerekiyor. Bizim AK Partili, MHP’li ve diğer partilerden seçmenlerin oylarına da talip olmamız gerekiyor. Yüzde 25 bize yeter diye düşünmüyorsak, politikamızı gözden geçirmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

BİR GENERAL LAZIM
Birbirimizi sevmemiz gerekiyor diyen Mandalı, “CHP’ye sadece bir general lazım. Ama bakıyoruz ki 10 tane general var. Bundan kendimizi soyutlamamız gerek. Takım oyununu iyi oynamalıyız” dedi.
İSTEDİĞİMİZ OYU ALAMADIK
Kongrenin hayırlı olmasını dileyen CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, “2014 yerel seçimleri öncesinde ciddi bir çalışma yaptık. Yerel seçimlere 1.5 yıl önce hazırlanmaya başladık. Sonucunda da 12-0 yaptık. Uzun süreç, kolay olmadı. Ancak genel seçimlerde istediğimiz oyu alamadık” dedi.

BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRMEYELİM

Seçim süreçlerinde partililerin birbirini yıprattığını belirten Çetin, “İktidarda olan partide böyle bir şey yok. Birbirimiz ile uğraşmaktan, rakibimizle uğraşmıyoruz. Biz birbirimizle uğraşırken AK Parti başkanlık sistemini konuşuyor. Bu ülkeye diktatörlük sistemini getirmek istiyorlar. Birbirimizle uğraşmayı bırakalım. Özellikle sosyal medyada, basında lütfen birbirimizi eleştirmeyelim. Eleştireceksek de bunun bir sınırı olması gerekiyor. Resmen parti suçu işleniyor. Kongrelerimiz bittikten sonra danışma kurulu toplantıları yapılacak” dedi.
HEDEF 2019
1 Kasım seçimlerinde istenilen sonuçları alamadıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hedefimiz 2019 seçimleri. 2019’da da 12-0, genel seçimlerde de 7-0 hedefini koymalıyız. Bunun için birlikte programlı çalışmalıyız” diye konuştu.
TEKİRDAĞ’DA 3’ÜNCÜ İLÇE KONGRESİ
Kongre sürecinin genel seçimler nedeniyle iki kez ertelendiğini belirten Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Tekirdağ olarak Muratlı ve Saray’ın ardından 3. ilçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kapaklı Tekirdağ’ın 4. büyük ilçesi. Yerel seçim sürecinde önemli bir başarıya imza attı Kapaklı. Nasıl ki Tekirdağ’da yerel seçimlerde 12-0 yapmamızda Kapaklı ve Çerkezköy’ün büyük payı varsa, genel seçimlerde de 4-5 milletvekili çıkaramamızda da Çerkezköy ve Kapaklı’nın payı vardır. Ortada 9 bin gibi bir oy farkı var. Bunun nedenlerini doğru bir şekilde belirlememiz gerekmektedir” dedi.


ANLAM VEREMİYORUM
Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy İlçe kongre süreçlerinin durdurulmasına anlam veremediğini belirten Köprülü, "Tekirdağ kongrelerinin sakatlanmış bir şekilde yürüdüğünü görüyoruz. Tekirdağ’ın bugün 600 il delegesi var. Ancak Süleymanpaşa’da, Çorlu’da ve Çerkezköy’de ilçe kongresi yapamıyoruz. Kongre yapılamamasının sonucunda da İl kongresine giderken Çorlu için 162, Süleymanpaşa için 125, Çerkezköy için 56 İl delegesini seçemiyoruz” dedi. 3 ilçedeki delege seçimlerinin Genel Merkez tarafından durduruldu. Genel Sekreter Gürsel Tekin ile Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzasıyla 3 ilçedeki kongre süreci durdu. Bir belediye başkan adayıyla ile ilçe başkanı yerel seçim sürecinde belediye meclis listesi yaparken tartışabilir mi? Tartışabilir. Anlaşamayabilir mi? Anlaşamayabilir. Peki Genel Merkez ‘Hayır siz ikiniz anlaşamıyorsunuz, o zaman biz seçime belediye meclis adaysız gireceğiz’ diyebilir mi? Diyemez. Böyle bir bakış açısı olabilir mi? Bırakın Tekirdağ’ı Tekirdağ’da yaşayanlar yönetsin. Başkaları Tekirdağ’a müdahale edip Tekirdağ’a artık zarar vermesin. İlçelerde 400 delegenin seçilmesine engel oldunuz. Toplamda 343 il delegesi seçilmesi gerekiyordu. Yaklaşık 3 bin ön seçim delegesi seçilmesine engel oldunuz. Üyenin hukuku böyle mi korunuyor? Bir an önce buradan çıkmak zorundayız” diye konuştu.
UMUTSUZLUK GÖRDÜM
1 Kasım seçimleri sonrasında partililerde bir umutsuzluk gördüğünü belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Artık ne yapabileceğimizi konuşmalıyız. Yeni bir sayfa açmalıyız. Önceki gün, tutuklanarak cezaevine giren Gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül’ü ziyaret ettim. Bir haber nedeniyle tutuklandılar. İşte Türkiye’nin geldiği nokta bu. CHP’li demek mücadele etmek, umutsuzluğa kapılmamak demektir. 7 Haziran seçimleri sonrasında daha güçlü mücadele edebilecektik. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin her şeye hayır diyen siyaseti buna engel oldu. 7 Haziran’dan bugüne AKP oylarını 5 ayda nasıl 5 milyon artırdı? İnsanlar şiddetin daha da artacağından, bombaların patlamasından, ekonominin daha da kötüye gidecek olmasından korktu” dedi.
CHP'NİN NEFERLERİYİZ
Biz CHP’nin neferleriyiz diyen Yüceer, "Bazı seçilmişlerimiz seçildikten sonra bütün nimeti, nuru kendinde sanıyor. Bütün kerameti kendinde sayıp gidip bağımsız aday olup hangi sonuçları aldıklarını da gayet biliyoruz. Kimse CHP’den daha büyük değil” dedi. 3 ilçedeki kongre sürecinin durdurulmasına da değinen Yüceer, “Açıkçası çok utanıyorum. Bizim demokrasiye inancımız, partimize olan sevgimiz sorgulanmaz. Gelinen noktada 3 ilçe kongresini yapamıyor. Neden? Bunun üç ayağı İlçe Örgütü, İl Başkanlığı ve Genel Merkez’dir. Ortada da bir tüzük bulunuyor. Bu işin sorumluları muhakkak ki bulunup, vebalini ödemek zorundadırlar. Bu noktada bunu yapamazsak bizim de adımız şaibeli olur” dedi.
LİSTEDE KİMLER VAR
Tek liste ile gidilen CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın ilk Olağan Kongresi’nde başkanlığa mevcut ilçe Başkanı Kenan Seçkin seçilirken, yeni yönetimde Can Akay, Arzu Aydoğan Duran, Şayka Çalışkan, Nalan Çolak, Ersin Değirmenci, Ender Dubaz, Cengiz Gezer, Metin Kantarkıran, Arif Karlı, Metin Kurt, Seyfi Özgerçek, Hakan Uzun ve Muzaffer Yıldıran yerz aldı.
Çerkezköy Haber
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10