Yüceer, hükümetin dış politikasını eleştirdi

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AK Parti hükümetinin Türkiye'yi adım adım ateşin içine sürüklediğini öne sürdü. Yüceer, "Dış politikamız gerçekten çok kötü gidiyor.

Tekirdağ 30.11.2015 17:19:00 0
Yüceer, hükümetin dış politikasını eleştirdi

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yüceer, “AK Parti hükümetinin izlediği dış politika nedeniyle bölgede tek bir dostumuz kalmadı” dedi. Yüceer, "Düşürülen Rus uçağı hakkında 'Angajman kuralları ihlal edildi' şeklinde açıklamalarda bulunuldu. Angajmanın ne olduğuna dair ortada hiçbir şey yok. Böyle bir belge yok. Bize yansıdığı kadarıyla 17 saniyelik bir ihlal var. O bölgenin ne kadar sıcak olduğunu, savaşın ne kadar uzun sürdüğünü biliyoruz. Sadece 17 saniyelik bir ihlal yüzünden Rus uçağını düşürüyoruz” dedi.

BÖLGE  FAZLASIYLA SICAK
Türkiye'nin çok zorlu bir sınavdan geçtiğini belirten ve dünyada Türkiye algısının her geçen gün daha da kötüye gittiğini öne süren Yüceer, "Gerek Birleşmiş Milletlerin gerekse Uluslar arası medya kuruluş ve konseylerinin algısı Türkiye’nin oradaki cihatçı gruplara destek olduğu yönündedir. Gelinen noktada bölgede tek bir dostumuz kalmadı. Artık bölge bizim için de fazlasıyla sıcak durumda. Maalesef bu ateşin içine Türkiye de girebilir. Ülkemizdeki mülteci sayısı 3 milyonu aştı. 700 bin kişinin daha geleceği söyleniyor. Türkiye artık çok daha sağduyulu, çok daha akılcı olmalı. Hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun, insan hayatını muhafaza eden bir dış politika izlemek zorunda. Maalesef AKP hükümeti Türkiye’yi adım adım ateşin içine sürüklüyor. Dış politikamız gerçekten çok kötü gidiyor. Sağ olsun AKP sadece içerideki birikimlerimizi değil, dışarıdaki birikimlerimizi de acımasızca harcıyor. AKP yapılan bu yanlış dış politikanın üzerini Türkmen söylem ve iddialarıyla örtemez. Bunun en somut örneği de düşürülen Rus uçağıdır” açıklamalarında bulundu.
Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10