Bu sefer TBMM'ye taşındı

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 1 Mart 2013 tarihinden bu yana yapılmayan Çerkezköy -İstanbul hattı tren seferlerini TBMM gündemine taşıdı.

Çerkezköy 30.11.2015 17:34:00 0
Bu sefer TBMM

Köprülü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a yanıtlaması istemiyle "1 Mart 2013 tarihinden bu yana yenileme çalışmaları nedeniyle kapalı tutulan, 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi açılacağı sözü verilen ancak belirtilen 19 Kasım tarihinde de hala açılmayan Çerkezköy-İstanbul hattı tren seferlerinin başlatılmamasının sebebi nedir? diye sordu.

SEÇİM VAADİYDİ
Çerkezköy'ün Türkiye’nin en büyük ve en köklü sanayi bölgelerinden biri olduğuna vurgu yapan Köprülü, verdiği soru önergesinde şunları belirtti: "Çerkezköy ilçemizde, 1 Mart 2013 tarihinden bu yana Çerkezköy-İstanbul hattı Tren seferlerinin yapılamaması hem vatandaşlarımızı hem tüm bölge halkını büyük sıkıntıya düşürmüştür. Son olarak AKP’nin seçim vaatleri arasında yer alan ve 19 Kasım 2015 tarihinde açılacağı sözü verilen tren seferleri hala başlamamıştır. 1 Mart 2013 tarihinden bu yana yenileme çalışmaları gerekçesiyle iptal edilen tren seferleri bugüne kadar açılacağı duyurulan hiçbir tarihte başlatılmamıştır. Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer ise; çalışmaların hala bitirilemediğini ve seferlerin ne zaman başlayacağına dair kesin bir tarihin netleştirilmediğini ilettiler.

Bu bağlamda; 1 Mart 2013 tarihinden bu yana yenileme çalışmaları nedeniyle kapalı tutulan, 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi açılacağı sözü verilen ancak belirtilen 19 Kasım tarihinde de hala açılmayan Çerkezköy-İstanbul hattı tren seferlerinin başlatılmamasının sebebi nedir? Hem vatandaşlarımız için, hem de bir sanayi kenti olarak Çerkezköy için tren seferlerinin yapılamaması nedeniyle Çerkezköy’e ve bölge halkına mağduriyet yaşatan bahsi geçen yol çalışmaları ne zaman bitirilecektir? Türkiye’nin önemli bir sanayi kenti olan Çerkezköy ilçesinde Tren seferlerinin yapılamamasına bağlı olarak ilçenin ekonomik anlamda yaşadığı kayıp nedir?
ÇERKEZKÖY-KAPIKULE YAPILIYOR
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) Trakya üzerindeki demiryolu ağında yaptığı düzenleme çalışması kapsamında geçtiğimiz 20 Ekim günü  Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferleri başlamıştı. Seçimlerden önce gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, 19 Kasım'da İstanbul seferlerine  başlayacağını açıklamıştı ancak seferler başlamadı. 
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10