Kapalı Otopark'a 8 milyon bütçe

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ikinci oturumu Belediye Meclis Salonu'nda Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda Şelaleli Park'ın olduğu bölgeye iki katlı yer altı ot

Çerkezköy 3.12.2015 18:47:00 0
Kapalı Otopark

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci oturumu Belediye Meclis Salonu’nda Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda Şelaleli Park’ın olduğu bölgeye iki katlı yer altı otoparkı ve Akbank’ın arkasındaki alana ise katlı otopark yapılabilmesi için Plan ve Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı plan tadilatı talebi oy birliği ile kabul edildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Meclisi toplantısının Aralık ayı ikinci oturumu gerçekleşti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki Meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı görüşülerek, 4 adet hisse satışı oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 20 Kasım 2015 gün ve 392 sayılı 1203 ada 2 nolu parsel ile belediyeye ait 1523 ada 3 nolu parselin takas edilmesi talebi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda Kıymet Takdir Komisyonu tarafından söz konusu parsellerin bedel tespitlerinin yapılmasının ardından takas edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Takas talebinin kabul edilmesinin ardından gündemin dördüncü maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 20 Kasım 2015 gün ve 394 sayılı İlçemiz G.O.P Mahallesi 654 Ada 1 nolu parsele ait olan değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 

2 KATLI YERALTI OTOPARKI YAPILACAK 
Gündemin beşinci maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa  Mahallesi 423, 424, 425 ve 426 adalar arasında kalan park alanına ait plan değişikliği yapılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Böylece imar planında park alanı olarak gözüken Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 423, 424, 425 ve 426 adalar arasında kalan alanın fonksiyonu yeraltı otoparkı ve park alanı olarak düzenlendi. Düzenlenen alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin iki katlı yeraltı otoparkı yapacağını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, projenin biran önce hayata geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve projenin takipçisi olacaklarını ifade etti. 
8 MİLYONLUK BÜTÇE AYRILACAK
Gündemin bir diğer maddesi olan altıncı maddede de Plan ve Proje Gazi Osmanpaşa Mahallesi 404, 405 ve 406 adalar arasında kalan otopark alanına ait plan değişikliği yapılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili de Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, Akbank’ın arkasında bulunan ve şuanda açık otopark ayanı olarak kullanılan alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 300 araçlık katlı otopark alanı yapma projesinin olduğunu belirterek, “Dışarıdan bina olarak gözükecek ama içerisi otopark olacak. Bunun için Büyükşehir Belediyesi 7-8 milyon liralık bütçe ayırıyor. Hayata geçtiği anda yaklaşık 300 araçlık katlı otoparkımız olacak” dedi. Ardından gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. 
BÜTÇEDE AKTARMA YAPILDI 
Gündemin yedinci maddesinde yer alan Adnan Er’in Gazi Osmanpaşa Mahallesi 652 ada 4 nolu parsele ait plan değişiklik yapılması hakkında dilekçesinin müzakeresi ve sekizinci maddede yer alan Şevket Karayel-Fatma Karayel’in Fevzipaşa Mahallesi 343 ada 7 nolu parsele ait plan değişiklik yapılması hakkında dilekçesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün aktarma hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek bütçe kalemleri arasında 17 milyon 630 bin 212 liralık aktarma yapılması Plan ve Bütçe Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 
EVSEL KATI ATIK ÜCRETİ BELİRLENDİ
Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu gündemin son maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün ‘Evsel katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücretinin yeniden belirlenmesi’ talebi Tarife Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Tarife Komisyonu tarafından Belediye Meclisi’ne sunulan sayılı ‘Evsel katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücretinin yeniden belirlenmesi’ ile ilgili rapora göre meskenlerde su kullanımına göre 2016 yılı evsel atık ücreti 0.40 TL/M3 olurken, devlet ve özel hastanelerde yatak sayısına göre aylık 2 TL, aile sağlık merkezleri, özel sağlık polikliniklerinde doktor sayısına göre aylık 10 TL, okullar, kreşler, dershaneler, sürücü kursları vb. yerlerde aylık 20 TL, fabrikalarda personel sayısına göre aylık 3 TL, hipermarket, market, toptan gıda, alışveriş merkezleri, kantin, beyaz eşya, mobilya mağazaları, nalburiye vb. iş yerlerinde aylık 0.10 TL/M2, kahvehaneler, park ve çay bahçeleri, düğün salonları aylık 0.10 TL/M2, akaryakıt istasyonları aylık 100 TL, resmi ve özel bankalar aylık 150 TL, bakkal, aktar, büfe, manav, konfeksiyon, ayakkabıcı, berber, kuaför, emlakçı vs. aylık 10 TL, kapalı her nevi depolar aylık 15 TL, mesken olarak kullanılan binalarda su bedeli ile birlikte alınmasına, fabrika ve her nevi iş yerlerinden yıllık olarak iki eşit taksit halinde tahsil edilmesine, kamu kurumlarından, ibadethanelerden, engelliler derneğinden, gazi ve muharipler derneğinden, devlet okul ve yurtlarından evsel atık ücreti alınmamasına karar verildi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10