Velilerden kan bağışı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliği ile uygulanan 'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için Teknik Destek Projesi' kapsamında ?

Çerkezköy 3.12.2015 18:52:00 0
Velilerden kan bağışı

Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için Teknik Destek Projesi kapsamında Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'ndeki kan bağışına veliler destek verdi. Öğrencilerin kan bağışına özendirmek amacıyla düzenlenen bu proje için dün Türk Kızılay'ı Çorlu Kan Merkezi ekipleri bir sınıfı kan merkezine dönüştürdü.Kampanya kapsamında okul Müdürü Ahmet Üzgün başta olmak üzere okul öğretmenleri,öğrenci velileri kan bağışında bulundu. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ercan da okulu ziyaret etti ve kan bağışının önemine değindi.

ÖZENDİRMEK GEREKLİ
Türk Kızılay'ı Çorlu Kan Merkezi doktoru Serpil Keskin, “Öğrencilere kan bağışını özendirmek  ve alışkanlık kazandırmak için hazırlanan proje kapsamında kan bağışı alıyoruz. İlimizde de bu kapsamda 6 okul pilot okul seçildi ve bunlardan biriside Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi..Bu kampanya ilerleyen zamanlarda tüm okullarda da yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Her sağlıklı insanın yılda 4 kez kan vermesi sağlık açısından da çok faydalıdır.Bu konuda öğrenci velileri ve öğretmenler öğrencilere örnek teşkil ederek onları bu yönde özendirerek alışkanlık kazanmalarında büyük rol oynayacaktır.”dedi.
Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Üzgün, kan bağışı konuşunda öğrencilerin özendirilmesi ve alışkanlık kazanmaları için okullarının pilot okul seçilmesinden çok mutlu olduklarını belirterek, "Her sağlıklı insan mutlaka kan vermeli. Kan bağışına velilerimizden de destek geldi."dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10