Teşekkürler Çerkezköy

İran ve Rusya ile Suriye rejiminin bombardımanı altındakiBayırbucak Türkmenleri için Çerkezköy'de başlatılan yardım kampanyasına ilçe halkı ve esnaf büyük destek verdi.

Çerkezköy 3.12.2015 19:00:00 0
Teşekkürler Çerkezköy

Geçen hafta Cuma namazının ardından başlayan kampanya dün akşam sona erdi. Toplanan 3 TIR dolusu yardım malzemesi, Cuma namazının ardından Bayırbucak Türkmenlerine ulaşması için TIR'larla yola çıkacak.
SONA ERDİ
Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürleri Erbay Bekiroğlu, Vedat Deniz ve Adliye personelleri ile gazeteci Şaban Kardeş'in girişimleriyle 'Milli Davaya Milli Yardım' sloganı ile Bayırbucak Türkmenlerine destek vermek için Çerkezköy Belediye Meydanı’nda geçen 27 Kasım Cuma günü kurulan yardım çadırıyla başlayan kampanya büyük destek gördü.

Kimi, küçük Perihan Kımık gibi cebindeki son parasıyla yardım etmek istedi, kimisi de boğazından artırarak evdeki gıdasını ve kıyafetini paylaşarak kampanyaya destek verdi.  Kampanya kapsamında gıda, giyim, battaniye yatak,ilaç malzemesi, çocuk bezi ve maması gibi ayni yardım malzemeleri toplandı.
HEP BİRLİKTE TAŞIDILAR
Çerkezköy, soydaşlarına öyle bir sahip çıktı ki, kısa sürede 3 TIR dolusu malzeme yardımında bulundu.Yardım kampanyası dün akşam saat 20.00'da sona erdi. Ardından yardımların TIR'lara yüklenmesine geçildi. Destek için çok sayıda Çerkezköy Belediyesi personeli ile öğrenciler elbirliğiyle yardımların TIR'lara yüklenmesine destek verdi. Dün gece TIR'ların dorselerine yüklenen yardımlar, bugün Cuma namazının ardından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılması için yola çıkacak.

2 BİN BATTANİYE, 500 YATAK
Kampanyaya Çerkezköy halkının büyük destek verdiğini belirten tertip komitesi üyesi Şaban Kardeş,"Çerkezköy'de başlatmış olduğumuz yardım kampanyasını dün sonlandırdık. Hedefimiz 3 TIR'dı ve başardık. 3 TIR'ımızı yüklüyoruz ve Çerkezköy'den Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize TIR'larımızı ulaştıracağız.Bu kampanyaya emeği geçen Çerkezköy halkına, kamu kurum kurulları yetkililerine, koydukları her koliye sevgilerini, umutlarını ve barış dileklerini koyan Çerkezköy halkına teşekkür ediyoruz. Kampanya kapsamında 2 bin battaniye,20 bin çift çorap, 500'e yakın yatak, temizlik malzemesi, çeşitli gıda ürünleri, çocuklar için bez, mama ve kıyafetler Çerkezköy halkı tarafından bizlere teslim edildi.

Kampanya süresince bizden yardımlarına esirgemeyen Çerkezköy Adliyesi'ne, Cumhuriyet Başsavcılığına, Çerkezköy Belediyesine, kampanyada görev alan isimsiz kahramanlarına teşekkür ediyoruz. Çerkezköy'de 5 günde toplamış olduğumuz 3 TIR dolusu gıda ve giysi yardımını Çerkezköy'deki 150 bini geçkin insanın umutlarıyla, onların sorumluluklarıyla malzemeleri Türkmen kardeşlerimize dağıtacağız. Bayırbucak ikinci Çanakkale. Çanakkale de nasıl bir mücadele verildiyse, orada da öyle mücadele veriliyor. Biz 'Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet Tek Dil' diyerek çıktık bu yola. Bu kampanyaya destek veren tüm Çerkezköy halkına teşekkür ediyoruz."dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10