Ünlü oyuncu yerden yere vurdu

Tiyatro ve dizi oyuncusu Emre Kınay, Ahu Türkpençe ile Tekirdağ'da sahneleyecekleri 'Sondan sonra' oyunu öncesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet binası içerisindeki Kültür Merkezi'nin kırık dökük

Tekirdağ 6.12.2015 16:32:00 0
Ünlü oyuncu yerden yere vurdu

Tiyatro oyuncusu Emre Kınay, Ahu Türkpençe ile birlikte ’Sondan sonra’ isimli oyunu sahnelemek için Tekirdağ’a geldi. Oyunun sahneleneceği Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı hizmet binası içerisinde yer alan Yılmaz İçoz Sahnesi'ne gelen Kınay, salonun kırık dökük hallerinigörünce şaşkına döndü. Cep telefonuyla salonun çeşitli fotoğraflarını çeken Kınay, fotoğrafları Instagram’a koyup, sorumlulara sert eleştiriler yönlendirdi. Koltukların yenilenmesi dışında geri kalan kısmının tamamen hasarlı olduğunu belirten Kınay fotoğrafların altına şunları yazdı: "Camlar kırık, parkeler sökülmüş kalkmış, oyun oynayabilecek elektrik yok, dışarıdan sistem kiralıyoruz. Sahne zemini berbat, tuvaletleri sormayın.

Zaten fuaye, giriş vs. Amaaa seyir koltuklarını sıfırlamışlar. Biz rahat oturalım, tiyatro, oyun ne ki zaten her şartta oynarlar değil mi? İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına, ben bu salonun cüzi düzenlemelerle yapılamamasından utanıyorum. Siz de umarım utanmışsınızdır Belediye Başkanları ve Mv’leri. Tekirdağ’a yakışmadı. Bu halka yakışmadı." Emre Kınay’ın paylaşımı binlerce kişi tarafından beğenildi ve çok sayıda hak veren yorum aldı.

SOKAKTA OYNAYACAĞIM
Tiyatro salonun kötü şartları karşısında oldukça tepkili olan Kınay, protesto için oyunlarını sokakta oynayacağını ifade ederek, "Bu toplumun eğitimli olmaya ihtiyacı var. Önce buraya çalışacaksınız, önce bunları yapacaksınız ki ben bir daha gelebileyim buraya. Bir daha gelmeyeceğim buraya ya da kendim çadır getirip sokağa geleceğim. Sokakta oynayacağım, protesto etmek için. Her şeyi bırakın Türk kültüründe nedir esas? Misafir iyi ağırlanır değil mi? Ben misafirim böyle mi ağırlıyorsunuz beni? Hiç utanmadı mı kimse yani?" dedi.
Protokol üyelerinin oturacağı koltukların deri, vatandaşların oturacaklarının ise kumaş olmasına da tepki gösteren oyuncu Emre Kınay sözlerini şöyle sürdürdü: 

HANGİ PARTİDEN OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL'
"Hiç kimsenin umurunda değil, benimde umurumda değil hangi partiden olduğu da önemli değil. Benim için vatansever biri bunu yapmaz. Evine yapmıyorsan buraya da yapmayacaksın. Kendi deri koltukların var protokolde 3 sıra arkası niye kumaş sorsun birileri, neden her yer deri değil. İlk 3 sıradakiler kıymetli insanlar diğerleri değersiz mi? Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar delireceğim yani."
YİNE DE SAHNEYE ÇIKTI
Açıklamalarının ardından Kınay ve Ahu Türkpençe, 'Sondan sonra’ isimli tiyatro oyununu sergileyip Tekirdağ’dan ayrıldı.

AÇIKLAMA GELDİ

Salonun kırık dökük halini fotoğraflayıp sosyal paylaşım sitesine koyup altına, 'Utanıyorum, siz de umarım utanmışsınızdır' diye yazan Kınay'a ise cevap Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz'dan geldi.  Poyraz,  Kınay'ın, Kültür Merkezi ve sanatçı odasıyla ilgili eleştirilerini abartılı bulduğunu belirtti. Emre Kınay'ın biraz şov yaptığını, odadaki halıyı kaldırarak kırık dökük parkeleri ortaya çıkardığını savunan Poyraz, "Sanatçı odasını, tadilatını yaptırmak için programa aldık. En kısa sürede tadilatını yaptıracağız. Salondaki yoğun program akışı nedeniyle bugüne kadar planlanan tadilat işlerinde gecikme yaşandı. Gelecek hafta içinde tadilat çalışmalarına başlanacak." dedi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10