Çetin:Ecevit çok özel bir kişiydi

Merkezi Çerkezköy'de bulunan Ulusal Gençlik Derneği (ULUSDER), merhum Başbakan Bülent Ecevit için anma programı düzenledi. Programa konuşmacı olarak katılan Ecevit'in yakın çalışma arkadaşı Hikmet Ã?

Çerkezköy 6.12.2015 17:34:00 0
Çetin:Ecevit çok özel bir kişiydi

Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in ölümünü 9. yılı nedeniyle Gabralı Otel’de ULUSDER tarafından anma programı düzenlendi. Programına Bülent Ecevit Hükümetinde Dışişleri Bakanlığı,TBMM Başkanlığı ve CHP Genel Başkanlığı yapan yakın çalışma arkadaşı Hikmet Çetin ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı,  CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Hasan Demir, DSP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Yaman, DSP Çerkezköy İlçe Başkanı Erol Ergin, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın ve üyeler ile CHP Çerkezköy Belediye Meclisi üyesi Rağbet Erol, İstanbul Bülent Ecevit Vakfı yöneticileri,DSP Saray İlçe yönetimi ve CHP Çerkezköy ilçe yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

YERİ DOLDURULAMADI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın yaptı. Bülent Ecevit’in büyük bir devlet adamı olduğunu ve hala yerinin doldurulamadığı belirten Darçın, "Onun Başbakanlığı döneminde her kesimin rahat etti. Her zaman halkın menfaatlerini koruyup kollayan bir devlet adamı oldu."dedi.
DÜRÜS BİR DEVLET ADAMIYDI
Bülent Ecevit'in çok dürüst bir devlet adamı olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Bülent Ecevit çok dürüst bir devlet adamıydı ve aynı zamanda ülkemiz insanını çok iyi tanıyordu, O bir işçi babasıydı.Çerkezköy’e sanayinin gelmesinde onun büyük emeği var. Çünkü onun döneminde buraya fabrikalar geldi. Buranın sanayi temelini o attı. Bülent Ecevit dünya ülkeleri tarafından da saygı duyulan bir liderdi.Seçimlerde bütün sosyal demokratların sandığa giderek oy kullanmalı ki Ecevit’i üzmeyelim.”dedi.
ONUNLA ÇALIŞMAKTAN ONUR DUYDUM
Anma programına konuşmacı olarak katılan Hikmet Çetin, Bülent Ecevit ile çalışmaktan onur duyduğunu belirtti. Çetin, "Bu güzel organizasyonu her yıl düzenleyen Ulusal Gençlik Derneğine teşekkür ediyorum.Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Moraller ne zaman bozulduğunda koşup geldiğimiz tek yer Trakya'ydı. Çünkü burada huzur bulup moral depolayarak dönüyorduk. Bu günde yine Trakya’da Çerkezköy’deyiz ve çok sevdiğimiz devlet adamı Bülent Ecevit’i 9. ölüm yıl dönümünde birlikte anıyoruz.Parlamentoda bugün Bülent Ecevit gibi siyasetçilerin özlemini çekiyoruz. Günümüzde artık ortak akıl üreten siyasetçi yok.

Sayın Ecevit’le birlikte çalışmaktan yakın arkadaşı olmaktan onur duydum.O her türlü eleştirilere açıktı. Eleştirilere de hiç kızmazdı.İstifa ettiğinde beni aradı ve istifa edeceğini söyledi. Bende kendisine sıkıntıların kendisiyle aşacağımızı eğer istifa ederse sıkıntıların daha da büyüyeceğini söyledim.O zaman tüm arkadaşları bu akşam bekliyorum. Sıkıntıların bir an önce çözümü için gerekeni yapalım.”dedi. Ecevit çok ama çok özel bir kişiydi.Çok dürüst bir kişiydi. Başbakanlığı sırasında bile bir bakanın yada bir devlet görevlisinin yada bir siyasetçinin yolsuzluk yapacağını hiç düşünemiyordu.Çok büyük bir devlet adamıydı. Tüm Avrupa ve dünya ülkeleri onun kişiliğine ve fikirlerine çok saygı duyuyordu.O bir hatipti ve konuşmalarını hep kendi hazırlardı.Basına bile konuşacağı metnin basında yayımlanacağı şekilde hazırlar ve basın mensuplarına kendisi verirdi.Ben Bülent Ecevit’i 1957 yılında CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri iken tanıdım.Çok kültürlüydü.Sanattan anlayan biriydi. Dünya devletleri onun söylemlerini ciddiye alırdı ve çekinirdi.Halkı ciddiye alan liderdi.Dünyayı çok iyi bildiği için dünya devletleriyle dengeyi çok iyi kurardı.Vizyon sahibiydi.Stratejisi vardı. Stratejisini iyi kullanırdı.Herkese ve her kesime hitap etmesini çok iyi bilirdi."dedi.
AMERİKAY'I TAKMADI
Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halk her zaman kendine yakın olana oy verdiği için o da bunu çok iyi bildiğinden gerçek bir halk adamı olarak halkın tüm beklentilerini çözümlemek için çalıştı.Amerika eğer Kıbrıs’a girerseniz İstanbul’u bombalarım dedi. Ama o Amerika’yı takmadı. O gerçek çok cesur bir liderdi. Her zaman haklı olanın yanında oldu.O Amerika'ya kafa tutarak Kıbrıs’a girdi ve Kıbrıs’ta barışı getiren lider oldu.Amerika bile bunu nasıl yaptığını anlayamadı.Her zaman hakça paylaşılan düzenden yana oldu.İşte Bülent Ecevit siyasi yaşamı boyunca bunları başardı. Artık  günümüzde Bülent Ecevit gibi liderler bulunmuyor ve bu gibi liderlere ihtiyacımız var. O siyasi yaşamı boyunca çok sıkıntılı günler yaşadı. Ama ülkesi için ülke inansı için her zorluğa göğüs gerdi.İşte böyle liderler artık günümüzde az bulunuyor.”dedi.
Konuşmaların ardından ULUSDER Başkanı Erdal Darçın günün anısına Çetin’e plaket takdim etti.
Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10