Albayrak'a gözdağı verdi

2015 yılı Büyükşehir yatırım bütçesinden Çerkezköy'ün hak ettiği payı alamadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile ters düşen ve eleştiren Çerkezk?

Çerkezköy 7.12.2015 17:09:00 0
Albayrak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün düzenlediği basın toplantısında 2015 yılı içinde yapılan ve 2016 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 2016’daki çalışmalar için başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilerle görüşüp destek isteyeceğini belirten Akay, “Özellikle Astsubay Lojmanları konusunda ciddi manada siyasi desteğe ihtiyacımız var. DSİ konusunda da öyle. Ben DSİ ve TREDAŞ ile ilgili eleştirilerimi sürdüreceğim. Bu eleştirilerim kesinlikle siyasi değildir. Ne yapıyorsam Çerkezköy’ün menfaatleri için yapıyorum. 2016’da eleştirilerim daha da artacak” dedi.

UMUDUMU KAYBEDERSEM, HİÇBİR ŞEYDEN ÇEKİNMEM

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Meclis Toplantı Salonu’nda yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Akay, 2015 yılında ilçede yapılan ve 2016 yılında Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

YÜZDE 95 TAMAMLANDI

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde 2015 yılında 'Demirli Beton Yol, Beton Kaldırım ve Yağmur Suyu Hattı' çalışmalarının yapıldığını aktaran Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “13 sokak yenilendi. 5 sokakta çalışmalar tamamlanmak üzere. 24 bin 100 metrekare demirli beton yol, 8 bin metrekare beton kaldırım, 3 bin 300 metre yağmur suyu hattı, 53 adet yağmur suyu rögarı, 79 adet de muayene bacası yapıldı. Çalışmaların yüzde 95’i tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 18 bin 950 metrekare demirli beton yol, 3 bin 200 metrekare kaldırım ve 19 bin metrekare de beton yol onarım çalışması yapıldı” dedi.

25 ARALIK’TA AÇILACAK

İstasyon Mahallesi’ndeki atıl durumdaki Kapalı Spor Salonundaki onarım çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belirten Akay, “Altyapı yağmur suyu kanalları, izolasyon çalışmaları, soyunma odaları, zemin kaplama, tribünler, fuaye alanı, dış cephe onarımı, elektrik tesisatı ve mekanik tesisat aydınlatma, çatı onarımı çalışmaları tamamlandı. Çevre düzenlemesi yapıldı. 1 adet açık voleybol, bir adet mini futbol ve 1 adet de açık tenis kortu yapıldı. 25 Aralık’ta hizmete açılması planlanıyor” dedi.

ÇERKEZKÖY YAKINDA VERİCİ İSTASYONUNA KAVUŞACAK

Çerkezköy’ün çok yakında yeni verici istasyonuna kavuşacağını da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “İstasyon Mahallesi’nde 225 metrekare alan üzerine 70 metre yüksekliğinde bir verici istasyonu yaptık. Çalışmalar kapsamında 23 ton çelik malzeme kullanıldı. Burasını da Aralık ayı sonuna kadar hizmete sokmayı planlıyoruz” dedi. Konuyla ilgili bazı vatandaşların şikayette bulunduğuna dikkat çeken Akay, “Biz, konuyla ilgili tüm raporlarımızı aldık. Mevcut yer çok daha riskli bir konumda. Konutlara çok daha yakın. Hatta şehrin göbeğinde de bir verici istasyonu bulunuyor. Yeni yapılan yer ile ilgili sıkıntılı bir durum yoktur. Kimsenin bir endişesi olmasın” dedi.

22 BİN 400 TON SICAK ASFALT KAPLAMA YAPTIK
İlçe genelinde cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışmaları da gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Akay, “Çalışmalar kapsamında toplam 22 bin 400 ton sıcak asfalt kaplama yapıldı. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi de Kızılpınar Mahallemizde 40 bin metrekarelik kaldırım, 100 bin metrekarelik yol ağı, 7 bin 800 metre altyapı çalışmalarını gerçekleştirdi. Çerkezköy Belediyesi olarak da 30 sokakta çalışmalarımızı tamamladık” dedi. Asfalt çalışmaları için Kasım ayı meclisinde İller Bankası’ndan 3 milyon lira kredi almak için yetki kararının oy çokluğu ile alındığına dikkat çeken Başkan Akay, “Biz özellikle Kızılpınar Mahallesi’nde TESKİ’nin yapacağı kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları ile birlikte eş güdümlü çalışıp, oradaki vatandaşlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Kısım kısım ilerleyip, alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde hemen yol ve kaldırım çalışmaları tamamlamak istiyoruz. İsterdik ki böyle bir proje kapsamında talep edilen borçlanma yetkisi için gerekli karar oy birliği ile alınsaydı” dedi.

PARKLAR İŞLETME MANTIĞINDAN ÇIKACAK

2015 yılı içinde Çerkezköy Belediyesi olarak hayata geçirdikleri bir diğer önemli projenin de “Vatan Size Minnettar Anıtı” olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Burasının açılışını da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik” dedi. Başkan Akay bununla birlikte ilçe genelindeki 45 adet parkta da düzenleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, “Artık parklar işletme mantığından kurtulacak. Halka açık hale gelecek. İşletmelerin parklar içindeki sınırları belirlenecek. Vatandaş burada ailesi ile birlikte istediği gibi vakit geçirebilecek” diye konuştu. Özellikle Kızılpınar’da düzenleme çalışması yapılan parklara zarar verildiğine dikkat çeken Akay, “Bizim bu çalışmaları yapmamız kadar, insanların bu çalışmalara sahip çıkması da çok önemli. Lütfen yapılan güzel işlerin kıymetini bilelim. Parklarımıza zarar vermeyelim, verenlere de engel olalım” ifadelerini kullandı.

HALI SAHALAR YENİLENDİ

Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’ndeki yeşil alan düzenleme çalışmalarına da değinen Başkan Vahap Akay, “15 bin 900 metrekarelik yeşil alanda halı sahalar yenilendi. Bin 300 metrekare yürüyüş yolu, 1 adet basketbol sahası, fittness alanı, dinlenme alanları yapıldı. Dere tarafları düzenlendi ve 50 metre drenaj hattı yapıldı” dedi.

5 BİN FİDAN DİKİLDİ

Tepe Piknik Alanı’nda yenileme ve düzenleme çalışmaları kapsamında 1. Etap çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Başkan Akay, “Toprak alanlar çimlendirildi. Yürüyüş alanları tanzim edildi. Spor tesisleri yenilendi. Çocuk oyun grupları yenilendi. Piknik alanının çevresi duvarla çevrildi ve korkuluk yapıldı” dedi. 2015 ılı içinde belirlenen noktalara toplam 5 bin adet fidan dikildiğini söyleyen Akay, “2015 yılında 1’i belediye binamızda 3’ü de teknik hizmetler müdürlüğünde olmak üzere 4 adet arşiv oluşturduk” diye konuştu.

600 METRE İSTİNAT DUVARI YAPTIK
İstasyon Mahallesi’nde 150, Bağlık Mahallesi’nde 150 ve Kızılpınar Mahallesi’nde de 300 metre olmak üzere toplam 600 metre istinat duvarı yaptıklarını kaydeden Başkan Akay, “İlçemizde hemşerilik bilincinin gelişmesi adına başlattığımız her mahalleye bir halk evi projesi kapsamında ilk halk evimizi de Veliköy Mahallesi’nde hizmete açtık” açıklamalarında bulundu.

ARAÇ FİLOMUZ GÜÇLENDİRİLDİ

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mevcut binanın yeniden onarılarak kreş binası haline getirildiğini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Bununla birlikte İstasyon ve Fatih Mahallelerinde toplam 15 adet metruk bina yıkıldı. 30 kamyon moloz temizlendi. Veliköy ve Kızılpınar Mahallelerine açık düğün yeri yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nden gelen 34 bin metrekarelik parke taşı İstasyon Mahallesi başta olmak üzere birçok sokağa döşendi. Belediyemize 2 adet kamyon, 1 adet kepçe, 1 adet silindir, 1 adet de minibüs alındı. 1 adet traktör ve 1 adet greyder yenilendi. 1 adet kepçe ile 1 adet vinç de belediyemize hibe edildi” dedi.

HALLAÇLI KÖPRÜSÜ YENİLENDİ
Başkan Akay, sorumluluk alanlarında bulunmamasına rağmen Hallaçlı Köprüsü’nü de yenilediklerini sözlerine ekledi. Konuyla ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “16 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki köprü, ağır araçlar geçerken adeta sallanıyordu. Biz ilk iş olarak burayı trafiğe kapattık ve hemen işe koyulduk. Güçlendirme çalışmalarının ardından köprünün genişliğini 11 metreye çıkardık. Çevre düzenlemelerinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı” diye konuştu.

ŞEHİTLİĞİN ÖNÜ AÇILDI

İstasyon Mahallesi’ndeki mezarlıkta bulunan şehitlik anıtında da düzenleme çalışması yaptıklarını söyleyen Başkan Vahap Akay, “Mevcut gasilhaneyi ve depoları yıktık. Şehitlik önündeki alanı genişlettik. Anma programlarını burada çok daha etkin bir şekilde yapabileceğiz” dedi. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına ellerinden geldiğince yardım ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, birçok kamu binasında da onarım çalışması yaptıklarını ifade etti.

8 BRANŞTA YAZ OKULU AÇTIK

2015 yılında Çerkezköylüleri çeşitli tiyatro etkinlikleri ile buluşturduklarını söyleyen Başkan Vahap Akay, “Çalışan ev hanımlarına yönelik açtığımız step ve aerobik kursuna da 300 bayan katılım gösterdi. 8 branşta yaz okulu açtık. Bin 248 öğrencimize eğitim verdik. İzcilik kulübü kurduk ve kendilerini kampa gönderdik. Çeşitli branşlarda turnuvalar düzenledik. 4 ülkeden 250 sporcunun katılımı ile Taekwondo Şampiyonası düzenledik. Bisiklet şenliği, kurtuluş koşusu gibi etkinliklerde vatandaşlarımızla birlikte olduk. Çanakkale gezilerimiz ve Ramazan Ayı gezilerimiz halkımızdan büyük ilgi gördü” dedi.

ÇEŞİTLİ YARDIMLAR YAPTIK
Çerkezköy Belediyesi olarak 2015 yılı içinde 74 aileye kömür yardımı yaptıklarını söyleyen Başkan Akay, “Sosyal güvenliği olmayan 15 aileye düzenli olarak hasta bezi yardımı yapıyoruz. 18 vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye 12 vatandaşımıza da manuel tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Bir hasta vatandaşımıza da tam donanımlı hasta yatağı yardımında bulunduk. 27 camimizi düzenli olarak temizlettik. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize okul kıyafeti yardımında bulunduk. İlçemizdeki tüm birinci sınıf öğrencilerine okul çantası ve kırtasiye yardımında bulunduk” dedi.

10 MAHALLEDE İFTAR ÇADIRI KURDUK

2015 yılında taziye evlerine taziye yemeği göndermeye başladıklarını söyleyen Başkan Akay, “Ramazan ayında 10 mahallede kurduğumuz iftar sofralarında 11 bin 900 vatandaşımızla birlikte oruç açtık. İkram çeşmemizde ayda ortalama 3 bin 500 litre çorba dağıttık. Muharrem ayında da 15 bin adet aşure dağıttık” dedi.

PAZAR YERİ’NİN MALİYETİ 8,5 MİLYON LİRA
2016 yılında Çerkezköy Belediyesi olarak yapmayı planladıkları projelerden de bahseden Başkan Akay, “20 bin metrekare alan üzerine 9 bin 400 metrekare kapalı Pazar alanı, 8 bin 400 metrekare kapalı otopark alanı yapacağız. Yaklaşık maliyeti 8,5 milyon lira olan projenin hazırlık süreci devam ediyor. 15 Şubat 2016’da ihalesini yapıp, 15 Ekim 2016 tarihinde de hizmete açmayı planlıyoruz” dedi. Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’nde de Kapalı Pazar Yeri yapmayı planladıklarını söyleyen Akay, “İlçe merkezindeki kapalı Pazar yerinden söktüğümüz malzemelerle Kızılpınar’da yeni bir Pazar yeri oluşturacağız. Projenin tahmini maliyeti 500 bin lira olarak hesaplandı. 1 Şubat 2016’da ihalesini yapıp, 15 Mayıs 2016’da da hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

BELEDİYE BİNASINA DÜZENLEME
Belediye Hizmet Binası’nda da düzenleme çalışmaları yapacaklarını söyleyen Başkan Akay, “Zaman içinde Zabıta Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü gibi bazı birimleri de buradan taşıyacağız. Binanın bodrum katında yeni bir meclis salonu oluşturacağız. Ayrıca 200 kişilik de konferans salonu yer alacak. Belediye Hizmet Binası’nı daha kullanışlı hale getireceğiz” dedi. Kızılpınar’daki statta onarım çalışması yapacaklarını sözlerine ekleyen Akay, “Bu işin maliyeti de 1 milyon lira olarak hesaplandı. 30 Ocak 2016’da ihalesini yapıp, 30 Mayıs 2016’da da hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.
4 YENİ HALK EVİ YAPILACAK
Gazi Mustafa Kemal Paşa, Gazi Osman Paşa, Fevzi Paşa ve Cumhuriyet Mahallelerinde her biri 400 metrekare kapalı alana sahip birer halk evi yapacaklarını söyleyen Vahap Akay, “15 Şubat’ta ihaleye çıkacağız. 20 Temmuz’a kadar da halk evlerini hizmete açmayı planlıyoruz” dedi. Başkan Akay, Ambardere mevkii ve Kızılpınar Mahallesi’nde de toplam 45 bin metrekarelik soğuk asfalt çalışması yapacaklarını belirterek, “Projenin maliyeti 720 bin lira. 10 Mayıs’ta ihalesi yapılacak, 10 Temmuz’da da iş tamamlanacak” dedi.

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
İstasyon Mahallesi’nde 100 bin metrekare sıcak asfalt kaplama çalışması yapacaklarını kaydeden Akay, “İşin yaklaşık bütçesi 3 milyon lira. 20 Mayıs’ta ihalesi yapılacak, 20 Temmuz’da da iş tamamlanacak. Kızılpınar Mahallesi’nde de 300 bin metrekare sıcak asfalt kaplama çalışması yapılacak. Bu işin maliyeti ise 9 milyon lira. Bu projenin ihalesi ise 15 Nisan’da yapılacak ve 15 Ekim tarihine kadar tamamlanacak. Fevzi Paşa Mahallesi’nde 200 bin metrekare sıcak asfalt kaplama çalışması yapılacak. Bu işin maliyeti ise 6 milyon lira. Bu projenin ihalesi 15 Temmuz’da yapılacak ve 15 Ekim’e kadar iş bitirilecek” dedi.
50 BİN METREKARE PARKE TAŞ DÖŞENECEK
Ambardere mevkiinde 200 bin metrekarelik stabilize yol çalışması yapılacağını kaydeden Başkan Akay, “Bu işin yaklaşık bütçesi ise 1 milyon lira. 20 Mart’ta ihalesi yapılacak ve 20 Ekim’e kadar çalışmalar tamamlanacak. İlçenin muhtelif noktalarında 50 bin metrekare parke taş döşeme işi yapılacak. Yaklaşık bütçesi 550 bin lira olan işin ihalesi 20 Aralık tarihinde yapılacak. Çalışmaların 20 Mayıs 2016 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. Kızılpınar Mahallesi’nde yaklaşık maliyeti 1 milyon 600 bin lira olan 40 bin metrekare; Çerkezköy ilçe merkezinde de yaklaşık maliyeti 800 bin lira olan 20 bin metrekare kaldırım çalışması yapılacak” diye konuştu.

HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ
Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Astsubay lojmanları alanı için Büyükşehir Bütçesi’nden 1 milyon lira ayırdıklarını söyleyen Akay, “Son görüşmemizde bize, bu alanın değerinin 10 milyon lira, içindeki yapıların değerinin de 2 milyon lira toplamda 12 milyon değere sahip olduğunu söylediler. Biz de kendilerine alanın kendilerine ait olmadığını, Hazineye ait olduğunu, içindeki yapıların da ömürlerini tamamlamak üzere olduğunu söyledik. Zaten içindeki yapıların bir kısmı da ruhsatsız yapılar. Araya seçim dönemleri girdi. En kısa sürede tekrar gidip derdimizi anlatacağız. Bu alanı Çerkezköy’e kazandırmalıyız. Bunun için de başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilerden, herkesten destek bekliyoruz” dedi.
GÜVENLİK AÇISINDAN SIKINTILI BİR BÖLGE
Bağlık Mahallesi’nde bulunan Küme Evler bölgesinin de Kentsel Dönüşüm programına alınacağını söyleyen Başkan Vahap Akay, “Bu işin yaklaşık maliyeti ise 1,5 milyon lira olarak hesaplandı. Burayı ada ada başka yerlere taşıma planımız var. Burası güvenlik açısından sıkıntılı bir bölge. Kontrolsüz bir yer haline geldi. Kontrolsüzlük nedeniyle Çorlu’da yaşananlar ortada. Aynı şeylerin başımıza gelmemesi için bir an önce çalışmalara başlamalıyız” dedi. Başkan Akay, bu projenin de 2016 sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

ÖRNEK SOKAKLAR YAPILACAK
Kızılpınar Mahallesi’nde yaklaşık maliyeti 750 bin lira olan bin metrekarelik Kapalı Spor Salonu yapmak istediklerini söyleyen Başkan Akay, “İlçe merkezinde ve Veliköy Mahallesi’nde kapalı düğün salonları yapmak istiyoruz. Cumhuriyet ve Fevzi Paşa Mahallelerine sağlık ocakları yapacağız. Araç parkurumuzu yeni araçlar alarak genişleteceğiz. İlçemize Gıda Bankası ve Aş Evi kazandıracağız. Cumhuriyet Mahallesi’ne Seyirlik Alan kazandıracağız. İlçemizde 10 adet Örnek Sokak projesi ile trafik sirkülasyonunu da rahatlatmayı planlıyoruz” diye konuştu.
TEDES İÇİN YENİDEN İHALE YAPILACAK
Çerkezköy’de Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) oluşturacaklarını sözlerine ekleyen Akay, “Geçen yıl bu proje ile ilgili ihaleye çıktık. Fakat ihale içimize sinmedi. Tek firma katılmıştı. Bu projeden gelen gelirin yüzde 30’u belediyelere bırakılıyor. Yaptığımız ilk ihalede bu gelirin bir kısmını da yüklenici firmaya vermek üzere anlaşmıştık. Bundan vazgeçtik. İşi kendimiz yapacağız. Yüzde 30’luk gelirin tamamı belediyemize kalacak” dedi. Başkan Akay projenin tahmini maliyetinin ise 9 milyon lira olduğunu ifade etti.


İLK KAZMA 2016'DA
Açıklamalarına 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi yatırım programına alınan çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Başkan Vahap Akay, “Cengiz Topel Caddesi üzerinde Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yapılacak. Pazar Yeri yanına Kültür Merkezi yapılacak. Aş Evi ve Gıda Bankası yapılacak. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde vatandaşın da kötü koku nedeniyle şikayetçi olduğu Kavak Deresi ıslah edilecek. 105 bin metrekarelik Kent Park Projesi’nin yapımına başlanılacak. Kapalı Spor Salonu arkasında yeni ve modern bir stadyum yapılacak. İlçenin çeşitli noktalarında bisiklet yolları oluşturulacak. Morg, Gasilhane ve mescit kompleksleri düzenleme ve yapım çalışmaları gerçekleştirilecek. 80 bin metrekare parke taş, 5 bin adet bordür, 3 bin adet yağmur suyu oluğu talebinde bulunulacak” dedi.

82 MİLYON BORÇLA DEVRALDIK
Yapılacak çalışmalar kapsamında yaklaşık 18 milyon lira borçlanmaya gideceklerini söyleyen Vahap Akay, “Kimi yaptıklarımızı beğenecek, kimi eleştirecektir. Ama unutmayalım ki biz belediyeyi 82 milyon lira borçla devraldık. Her ay 700 bin lira borç ödüyoruz. Bununla birlikte bütçemiz de yüzde 40 azaldı. Hal böyleyken, bir yandan borçlarımızı ödemeye devam edip, bir yandan da halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bugün itibari ile kalan borcumuz 54 milyon 587 bin liradır" dedi.
DSİ'YE TEPKİ
Gazetecilerin “DSİ’nin tutumunun siyasi bir nedeni olabilir mi?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Akay, “Zannetmiyorum. Bizden önce iktidar partisi yönetimdeydi. Ama o zaman da iki yıl boyunca bir şey yapmadılar. DSİ Çerkezköy’e karşı oldukça ilgisiz. Kendilerine yazılı soru soruyoruz ona bile cevap vermiyorlar” dedi.
SİYASİ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR
2016’daki çalışmalar için başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilerle görüşüp destek isteyeceğini söyleyen Akay, “Özellikle Astsubay Lojmanları konusunda ciddi manada siyasi desteğe ihtiyacımız var. DSİ konusunda da öyle. Ben DSİ ve TREDAŞ ile ilgili eleştirilerimi sürdüreceğim. Bu eleştirilerim kesinlikle siyasi değildir. Ne yapıyorsam Çerkezköy’ün menfaatleri için yapıyorum. 2016’da eleştirilerim daha da artacak” dedi.

KİMSEYLE ŞAHSİ PROBLEMİM YOK
Çerkezköy’ün 2015 yılı içinde Büyükşehir yatırımlarından hak ettiğini alamadığını söyleyen Akay, “2016 ve 2017 yıllarında hak ettiğimiz yatırımları alacağımıza inanıyorum. Eğer bu konudaki umudumu kaybedersem, hiçbir şeyden çekinmem. Benim kimseyle şahsi problemim yok. Tüm itirazlarım hep Çerkezköy içindir” dedi.
NEREDE NE KONUŞACAĞIMIZI BİLİRİZ
29 Ekim kutlamalarında kendisine söz hakkı verilmemesi hakkında da konuşan Başkan Akay, “29 Ekim tarihinin bizim için ayrı bir önemi var. Birincisi Cumhuriyetin ilanı, ikincisi de Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşudur. Bu kapsamda konuşmama izin verilmemesini anlamıyorum. Biz nerede ne konuşacağımızı bilmeyen adam değiliz” diye konuştu.
HASTANE AÇILMADI, SEFERLER BAŞLAMADI
Yeni Devlet Hastanesi ile Tren seferlerinin gecikmesi konusunda da değinen Akay, “Devlet Hastanesi 23 Nisan’da açılacaktı. Hala açılmadı. Tren seferleri 19 Kasım’da başlayacaktı, hala başlamadı. 19 Aralık’ta başlayacak diyorlar. O da Isparta Kule’ye kadar gidecek. Bunun kime ne faydası olacak? Açıyoruz demelerinin bir karşılığı yok. İnsanlara bu konuyu doğru anlatmaları gerekiyor” dedi. Çerkezköy’ün Devlet yatırımlarına çok ihtiyacı olduğunu belirten Akay, “Bu gibi hizmetler en kısa zamanda hayata geçirilmelidir” dedi


0282 726 91 91
0282 747 65 10