Aklını başına devşirsin

26. dönemde Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen ve İl Başkanlığı'ndaki görevini Basın Müşaviri olarak sürdüren Murat Vakitçi, "Dünya büyük bir akıl tutulmasÄ?

Tekirdağ 9.12.2015 16:31:00 0
Aklını başına devşirsin

Vakitçi, Rusya ile yaşanan siyasi krize ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sanki herkes elbirliğiyle ateşi söndürmenin değil, yangına benzin dökmenin telaşı içerisinde. Rus askeri gemisinin, Boğazlardan geçerken füze ile verdiği fotoğraf tam anlamıyla bir provokasyondur. Bir savaş tahrikidir. Rus yetkililer artık aklını başına devşirmelidir” diye konuştu. Vakitçi , "13 NATO ülkesinin savaş gemilerini Doğu Akdeniz’e göndermesine ilişkin ise, “Bölgemize, Moğol istilalarından bu yana görülmedik bir kargaşa ve kaos hakim. Hollanda’dan, Almanya’ya, Amerika’dan Fransa’ya, İngiltere’den Rusya’ya, tam 13 ayrı ülkenin askeri güçlerinin bölgemize yaptığı yığınak bu akıl tutulmasının bir sonucudur. Ve herkes bilmelidir ki, bütün namluları İslam dünyasını hedef almış bu silahların amacı, huzur ve barışın değil, sanki ‘Melhame-i Kübranın’ yani çok büyük ve kanlı bir savaşın habercisidir. Başta ülkemiz olmak üzere, İslam coğrafyası, maalesef, tarihin en hassas ve en kritik günlerini yaşıyor. İslam coğrafyası kanlı bir arenaya dönmüş durumda. Bölgemizde, Moğol istilalarından bu yana görülmedik bir kargaşa ve kaos hakim. Hızla, büyük bir felaketin, büyük bir karanlığın içine doğru sürükleniyoruz. Böyle dönemlerde yapılması gereken, yangına körükle gitmek değil sağduyuya ve akl-ı selime sarılmaktır” dedi.

FÜZE GÖSTERMEK, PROVOKASYONDUR
Bölgede tarafların tam tersi bir yol izlediğini de aktaran Vakitçi, “Ancak maalesef tam tersi bir tablo ile karşı karşıyayız. Sanki herkes elbirliğiyle ateşi söndürmenin değil, yangına benzin dökmenin telaşı içerisinde. Bu çerçevede, Rus askeri gemisinin, Boğazlardan geçerken füze ile verdiği fotoğraf tam anlamıyla bir provokasyondur. Bir savaş tahrikidir. Rus yetkililer artık aklını başına devşirmelidir. Füze göstermek, domatese ambargo koymaya benzemez. Çünkü silahla oyun olmaz. Böyle bir ortamda en küçük bir provokasyon, en küçük bir tahrik, tarihin en kanlı kıyımlarının yaşandığı bir küresel savaşın tetikleyicisi olabilir. Herkes bin düşünüp bir adım atmalıdır” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10