'Yolumuzu kapattılar' şikayeti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Viyadüğü bölgesinde yaptığı düzenleme çalışmalarına İstasyon Mahallesi'nde yaşayan bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Düzenleme çalışmal

Çerkezköy 11.12.2015 17:14:00 0

Müteahhit firma yetkilileri ile konuşan mahalle sakinleri, “Trafiğin hızlı bir şekilde akması için yapılan bu çalışmaya sözümüz yok. Fakat, bir yanlışı düzeltirken, başka bir yanlış yapmayın. Bizim ilçe merkezi ile olan bağımızı kapatmayın. Burayı kapatacaksanız, bize alternatif başka bir yol gösterin” diye konuştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Viyadüğü bölgesinde yaptığı düzenleme çalışmalarına tepki gösteren İstasyon Mahallesi Muhtarı Bahri Çakır ve beraberindeki bazı mahalle sakinleri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yapılan Atatürk Viyadüğü girişinde toplandı. İstasyon Mezarlığı tarafındaki vatandaşların, ilçe merkezine çıkmak için araçları ile Tepe’ye kadar çıkmak zorunda bırakıldıklarını öne süren Muhtar Çakır, “Kış aylarında yollar buz tuttuğunda buradan araçlar nasıl çıkacak? Özellikle Gurbet Sokak sakinleri başta olmak üzere bölge halkı mağdur olacak. Yetkililer bir an önce bu duruma çözüm bulmalıdır” dedi. Müteahhit firma yetkilileri ile görüşen mahalle sakinleri, “Trafiğin hızlı bir şekilde akması için yapılan bu çalışmaya sözümüz yok. Fakat, bir yanlışı düzeltirken, başka bir yanlış yapmayın. Bizim ilçe merkezi ile olan bağımızı kapatmayın. Burayı kapatacaksanız, bize alternatif başka bir yol gösterin” dediler.

 

YETKİLİ MERCİ BÜYÜKŞEHİR

Mahalle sakinleri ile birlikte açılabilecek alternatif yollar hakkında fikir alışverişinde bulunan müteahhit firma yetkilisi ise “İstasyon Mezarlığı ile Gümrük arasında bir yol var. Bu yolun Çerkezköy-Çorlu yolu ile bağlantısı sağlanırsa, sizin bu sıkıntınız da ortadan kalkmış olur. Fakat buna karar verecek olan merci ben değilim. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı müracaat yapmanız gerekiyor. Bizim tek amacımız, bölgede aksayan trafik akışını rahatlatmak. Tüm çalışmalarımız bu yöndedir” dedi.

 

YOLUN KARŞISINA NASIL GEÇECEKLER

Cengiz Topel Caddesi’nden ilçe merkezi istikametine araçların çok hızlı gelmesinden de dert yanan mahalle sakinleri, kışın buzlu havalarda araçlar burada nasıl duracak? Yayalar, öğrenciler karşıdan karşıya nasıl geçecek? Biz en başından beri yukarıdaki üstgeçidin okulun önüne yapılmasını istiyorduk. Ama bizi dinlemediler. Şimdi ne gibi önlemler alınacak?” diye konuştular. Yol düzenleme çalışmalarının içinde sinyalizasyon ve yaya geçitleri gibi çalışmaların da bulunduğunu kaydeden müteahhit firma yetkilisi, “Kurallara uyulması halinde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Biz buraya yeni bir sinyalizasyon sistemi ve iki farklı yaya geçidi yapacağız” açıklamalarında bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10