Parkta yerini aldı

Tekirdağ'da Mustafa Kemal Atatürk ve Namık Kemal heykellerinden sonra Yahya Kemal Beyatlı'nın heykeli de Üç Kemaller Park'ında yerini aldı.

Süleymanpaşa 13.12.2015 17:27:00 0
Parkta yerini aldı

Yahya Kemal Beyatlı, 1 Mart 1935’te beşinci dönem ve 3 Nisan 1939’da altıncı dönem Tekirdağ Milletvekilliğine seçilmesi ve Tekirdağ için yazdığı “Fetihler Ufku Tekirdağ”  şiirinde ki sözleriyle Tekirdağ’a olan bağlılığını ve ilgisini gösterirken Tekirdağ, Mustafa Kemal Atatürk, Namık Kemal ve Yahya Kemal Beyatlı üçlemesiyle “Üç Kemaller Diyarı” olarak anılmaya başlandı.
ÜÇ KEMALLER DİYARI TEKİRDAĞ
Üç Kemaller Parkı’nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Namık Kemal heykellerinden sonra Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üçüncü Kemal, Yahya Kemal Beyatlı’nın heykeli konularak Tekirdağ için kullanılan “Üç Kemaller Diyarı” ifadesi tamamlandı.
YAHYA KEMAL’İN ÜNLÜ ŞİİRİ “SESSİZ GEMİ” DE ANITTA YER ALDI
Süleymanpaşa Belediyesi, kültür, sanat, turizm ve Tekirdağ’ın tanıtımı için Tekirdağ’ın simge isimlerinden Yahya Kemal Beyatlı’nın heykelini Üç Kemaller Parkı’nda sergilemeye başladı. Yedi aylık çalışmalar sonucunda görücüye çıkan Yahya Kemal’in heykeli bronz dökümden yapılırken kaidesi mermer olup üzerinde, Yahya Kemal’in ünlü şiiri “Sessiz Gemi” yer aldı.
TAMAMLADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Üç Kemaller Parkında Mustafa Kemal ve Namık Kemal 'den sonra Yahya Kemal heykelini de tamamladık. Ekiplerimiz heykelimizin etrafını çiçeklendirip bakımını da gerçekleştirdi. Bu eseri şehrimize kazandırdığımız ve Üç Kemaller Parkını tamamladığımız için mutluyuz”. dedi.
Yahya Kemal Beyatlı heykelinin yapımının ardından anıtı ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, heykelin dikilmesi ve Üç Kemaller Parkı’nın tamamlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirirken “Üç Kemaller Parkı oluştu. Yahya Kemal Beyatlı Heykelini Süleymanpaşa İlçemize kazandıran Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür ediyoruz.” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10