Akay:TESKİ üstyapıya önem vermiyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) Çerkezköy'de yapığı çalışmaları yerinde izleyen TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Biz kurum olarak onarım çalışması yaptığım

Çerkezköy 14.12.2015 15:26:00 0
Akay:TESKİ üstyapıya önem vermiyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise bu sözlere karşılık “Bize TESKİ’den gelen bir şey yok” diye cevap verdi.
TESKİ’nin çalışma gerçekleştirdiği yerlerdeki üstyapı işlerini gelişi güzel yapmasından vatandaşların büyük rahatsızlık duyduğunu belirten Akay, “Yeşim Sokak’taki kaldırımın hali ortada. Makasçı Sokak ve Fatih Caddesi’nde yaptıkları yol onarımı ortada. Belediye önünde yaptıkları onarım ortada. TESKİ, çalışma yaptığı yerlerdeki altyapı işlerinden olduğu kadar, üstyapı işlerinden de sorumludur. Fakat, genelde altyapı işlerini asli iş olarak görüyorlar, üstyapıya fazla önem vermiyorlar” dedi.


ÖDENEK YOK
TESKİ’nin bozduğu bazı noktalara Çerkezköy Belediyesi olarak kendilerinin müdahale ettiğini söyleyen Akay, “Biz acil gördüğümüz noktalara bu işi görev bilip kendimiz müdahale ediyoruz. Fakat şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Biz TESKİ’nin bozduğu yerlerde yaptığımız üstyapı onarım çalışmaları için TESKİ’den herhangi bir ödenek almıyoruz. Belediyemize bugüne kadar bu yönde bir para gelmedi. Tüm çalışmaları belediyemiz bütçesinden yapıyoruz” diye konuştu.
TRAFİĞİN AKIŞINI OLUMSUZ ETKİLİYORDU
Atatürk Viyadüğü girişindeki geçişin kapatılması ile de değerlendirmelerde bulunan Akay, "Bununla ilgili de muhtarımızla 3 kez görüştüm. Kendisine acele etmemesini, bu yolun kesinlikle kapatılması gerektiğini, bunun dışında da Hikmet Uğraş Caddesi’ne alternatif bağlantı yolu için çalışma yapılacağını söyledim. Şu an için önceliğimiz bu geçişin kapatılmasıydı. Çünkü trafik akışını olumsuz etkiliyordu” ifadelerini kulandı.
Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10