Medeniyete kavuştular

Çerkezköy'de, çoğunlukla Romanların yaşadığı Bağlık Mahallesi'ndeki Türbedere mevkiinin yanındaki 200 haneli yere yıllar sonra medeniyet geldi.

Çerkezköy 16.12.2015 16:51:00 0
Medeniyete kavuştular

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret eden Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi ve beraberindekiler, yaşadıkları yerin yağmur yağışı sonrası çamur deryasına döndüğünü belirterek asfaltlanmasını talep etti. Bunun üzerine Akay'ın verdiği talimatın ardından ertesi gün bu yere Fen İşleri ekipleri tarafından asfalt kırığı ve mıcır döküldü. Sevgi, bu çalışmayla artık çamur sorunundan kurtulduklarını söyledi.

ÇAMURDAN KURTULDULAR 

Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi ve beraberindekiler, önceki gün ziyaret etikleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a, Bağlık Mahallesi Türbedere Mezarlığı yanında bulunan yaklaşık 200 hanelik Roman vatandaşların yaşadığı yerin her yağmur yağışının ardından çamur içinde kaldığını belirterek yardım istedi. Akay'ın Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne verdiği talimatın ardından dün ekipler belirtilen yere asfalt kırığı ve mıcır dökerek  yolların yapımına başladı.

 

 

ÇALIŞMA YAPILDI
Her yağmur yağışı sonrası buranın bataklığa döndüğünü belirten Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi, “200 hanenin yaşadığı bu yerdeki sokakların çamurdan kurtarılması ve en azından mıcır yada buna benzer bir malzeme dökülerek yapılması  için  Belediye Başkanımız Vahap Akay’dan talepte bulunduk. Başkanımız bizleri kırmadı. Ertesi gün gelen ekipler, iş makineleri ile yollarda çalışma başlattı. Şuanda mahallemizde yaklaşık bin 500 metrelik bir sokak bulunuyor. Bu sokaklara asfalt kırığı ile mıcır serme işlemi yapılmaya başlanıldı.Artık burada yaşayanlar çamurdan kurtulmuş oldu. Çocuklarımızda yağışlı havalarda okula çamurun içine girmeden gidip gelecekler."dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10