İlk toplantı Kapaklı'da yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Tamer Dodurka, gelecek nesillere bırakılabilecek en değerli mirasın "Yaşanabilir Bir Çevre" olduğunu söyledi.

Kapaklı 18.12.2015 16:49:00 0
İlk toplantı Kapaklı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesinin ev sahipliği ve işbirliği ile “Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi” konulu toplantı  Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.Toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Tamer Dodurka,Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili Serap Uluç, Çevre Sağlığı Şube Müdürü Sadettin Arat, Çevre Mühendisi Ayça Aydın, Kapaklı Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Özel, Çevre konularında görevli idari ve teknik personeller ile vatandaşlar katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr.  Tamer Dodurka, gelecek nesillere bırakılabilecek en değerli mirasın “Yaşanabilir Bir Çevre” olduğunu, Büyükşehir Belediyesi statüsüne dönüşen bir belediye olarak Tekirdağ’ın “Yaşanabilir Şehir” imajına kavuşmasında çevreyi korumanın ve çevreye duyarlı olmanın önemine dikkat çekti.

 

 

Dodurka, oluşan atıkları sadece depolayarak yönetmenin mümkün olmadığını, atıkları kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşüm sürecine dahil ettirmenin her bireyin gerçekleştirmesi gereken bir görev olduğunu söyledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesi’nin idari ve teknik personellerince “Yasal Mevzuatlar ve Çevre Kirliliği, Hafriyat Atıkları, Ambalaj Atıkları, Tıbbi Atıklar, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar, Atık Piller, Ömrünü Tamamlamış Lastikler, Evsel Nitelikli Tehlikeli Atıkların Toplanması, Taşınması, Geri Kazanım ve Bertaraf Süreçleri ile Atık Depolama Sahaları ve Kapaklı’da gerçekleştirilen çevre faaliyetleri” konularında sunumlar gerçekleştirildi. İlki Kapaklı’da gerçekleştirilen bu toplantıların 10 ilçede de yapılacak.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10