Hava kirliliğine karşı doğalgaz önerisi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye'nin en kirli havasının Tekirdağ'da olduğu yönünde çıkan haberleri değerlendirdi. Albayrak, hava kirliliğine karşı doğalgaz kullanÄ?

Tekirdağ 22.12.2015 15:54:00 0
Hava kirliliğine karşı doğalgaz önerisi

NASA tarafından açıklanan hava kirliliği haritasında Tekirdağ’ın Türkiye’de en kirli havaya sahip illerden olmasını değerlendiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ben de o konuda haberleri okudum. Ama tabi Tekirdağ’ın doğalgaz gelmeden bulunduğu hali düşünelim. Çok ciddi hava kirliliğinin yaşandığı günleri düşünelim. Ama 2009’dan bir yıl önce başlayıp 2009’da tamamlanan doğalgaz altyapı çalışmalarıyla yaklaşık 41 bin aboneye ulaşılmış durumda. Sanıyorum il Sağlık Kurulu’nun da bir takım çalışmaları var. Valiliğimiz ile ortak çalışma içerisindeyiz. Doğalgaz kullanımını yapmak gibi düşüncemiz var. Yapmak ve ne yapabiliriz onun çalışmaları içerisindeyiz. Alt yapı çalışmaları yapılıyor. Tabi bu kullanılan kömürün kalitesi de önemli. Onun için de bizim çevre birimimiz denetimlerini devam ettiriyor. “dedi.

 

 

“KALİTESİZ KÖMÜRÜN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Başkan Albayrak, hava kirliliğine karşı kalitesiz kömür kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini, bu konuda denetimlerin devam ettiğini ifade etti. Tüm kentte doğalgaza geçilmesi gerektiğini vurgulayan Albayrak, “Valiliğin de bu konuda denetimleri var. Yani bunun mutlaka önüne geçmek zorundayız. Umarım alacağımız kararlarla belki daha da önce 2017’de Tekirdağ’ın tamamını doğalgaza geçirelim. Orada bir takım vatandaşı da özendirecek tedbirlerle yapalım çalışmalarımızı. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. “diye konuştu.

DOĞALGAZ KULLANIMI TEŞVİK EDİLMELİ

Başkan Albayrak, hava kirliliğine karşı kalitesiz kömür kullanımın da engellenmesi gerektiğini belirterek, “İl Çevre Müdürlüğü ile yürütülen proje var. Tabi onu Tekirdağ’ın tamamı olarak düşünmek gerek. Geçen sabah yürüyüşümü Çorlu’da yaptım. Orada hava kirliliği Süleymanpaşa’ya nazaran çok daha iyi. Daha temiz bir hava var. Çünkü doğalgaz çok daha yaygın. Tekirdağ’da bu yayınlığı arttırdığımız zamanda bu sıkıntımızdan kurtuluruz. "dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10