Teverpan'dan eğitime destek

Çerkezköy'ün hayırsever iş adamlarından Teverpan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Tever tarafından üniversiteye kazandırılan kütüphane'nin açılışına NKÜ Rektörü Prof. Dr

Çerkezköy 23.12.2015 16:18:00 0
Teverpan

Kaymakamlığın desteğiyle ÇEMYO'nun yeni yerine taşındığını belirten NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, “Öğrencilerimizi ziyaret ettiğimde çok mutlu olduklarını gördüm. Fakat eksiklerimiz de vardı. En büyük eksiklik de kütüphaneydi. Ahmet Zeki Tever’in de destekleriyle, güzel bir kütüphane oluşturduk. İnşallah öğrencilerimiz de boş zamanlarını burada en kaliteli şekilde değerlendireceklerdir” dedi.

 

ÖRNEK BİR KÜTÜPHANE

ÇEMYO Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman ile okulun sorunları ve çalışmaları hakkında konuşurken, kütüphane ihtiyacının olduğunu öğrendiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Hemen geç bir saatte Ahmet Zeki Tever’i aradım. Aklıma ilk o geldi. Kendilerine böyle bir talebimiz olduğunu ilettik. Sağ olsunlar hemen kütüphane meselesini üstlendiler ve örnek bir kütüphane oluşturdular. Bu vesile ile hem Teverpan ailesine hem de Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇEMYO’nun ilçe merkezinde boşalttığı binada NKÜ Rektörlüğü tarafından gerekli tadilat çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirten Kaymakam Kubilay, “Kısa zamanda orayı Çerkezköy Halk Kütüphanesi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi olarak değerlendirmemizi sağladılar.Biz de imkanlarımız dahilinde Meslek Yüksek Okulumuza destek olmaya çalışıyoruz. Bu kütüphanenin kitap yönünden desteklenmesi gerekmektedir” dedi. Kubilay, öğrencilere yönelik ise, "Bizim dönemimizde böyle güzel kütüphanemiz yoktu. Size düşen bu imkanları değerlendirmektir. Sahip olduğumuz imkanların kıymetini bilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Metin Kubilay, iş adamı Ahmet Zeki Tever’e günün anısına bir teşekkür plaketi verdi. Plaket takdiminin ardından tekrar söz alan Rektör Şimşek, kütüphaneye “Teverpan Kütüphanesi” adının verileceğini söyledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve öğrenciler kütüphaneyi gezdi. Burada kütüphane hakkında bilgi veren Rektör Osman Şimşek, “Kitap sayımız ilk etapta istenilen seviyede olmayabilir. Fakat bilgisayarlarımızda ULAKBİM sistemi bulunmaktadır. Bu sistem ile istediğiniz kitabı indirebilirsiniz. İndirilen kitapların telif hakkı için Rektörlüğümüz 550 bin Lira bütçe ayırdı. Önümüzdeki günlerde bu tutara 100 bin Lira daha eklemeyi düşünüyoruz” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10