Bakan Yıldırım'a Kapaklı-Saray yolunu sordu

Her seçim öncesi tamamlanacağı sözü verilen Kapaklı-Saray yolununun halk arasında "ölüm yolu"na çıktığını belirten Yüceer, "Sayısız trafik kazasının yaşandığı, bi

Tekirdağ 23.12.2015 16:40:00 0
Bakan Yıldırım

Yüceer, Kapaklı-Saray arasındaki duble yolun yapımının 7 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, yolun halk arasında ölüm yolu-ölüm virajı olarak adlandırıldığını söyledi. Siyasi iktidar tarafından her seçim öncesi olduğu gibi, 1 Kasım seçimleri öncesinde de yolun tamamlanacağına yönelik sözler verildiğini belirten Yüceer, seçim geçtikten sonra verilen sözlerin unutulduğunu öne sürdü.

 

 

 

2009'DA GÜNDEME GELDİ
Kapaklı-Saray yolunun 2009 yılında gündeme geldiğini, ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ‘ihalesi fesholan yolun’ 16 Mart 2012 yılında yeniden ihaleye çıkarıldığını hatırlatan Yüceer, "Aynı yıl ikinci kez yapımına başlanan yolun 7 kilometrelik bölümünde çalışmalar başlatılmış, Tekirdağ’ı vuran sel felaketinden sonra, yolda ciddi hasarlar meydana gelmiş, tekrar onarım çalışmaları yapılmıştır. Yaklaşık 7 yıldır bitirilemeyen yol nedeniyle Tekirdağlı hemşerilerim mağdur olmuştur. Sayısız trafik kazasının yaşandığı, bitirilemeyen yolun cezasını yurttaşlarımız canlarıyla ödemektedir. "dedi.

Tekirdağ-Hayrabolu yoluna da dikkat çeken Yüceer, “Birçok ölümlü kazanın yaşandığı Tekirdağ-Hayrabolu yolunun yapımı için de iktidarınız tarafından sözler verilmiş ancak yolda herhangi bir çalışma başlatılmamıştır.” ifadelerini kullandı. Kimsenin sabrı kalmadığını kaydeden Yüceer, verilen sözlerin bir an önce tutulmasını istedi.

GEREKÇESİ NE?

Yüceer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

7.yılına giren yolun ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Yolun tamamlanamamasının gerekçesi nedir?Tekirdağlı hemşerilerimin 7 yıldır, “yaptık-yapacağız” diye oyalamanınız nedeni nedir? Verilen sözler neden tutulmamaktadır? Yolda çalışmalarda gelinen son aşama nedir? Yolun kaç kilometresi bitirilmiş, kaç kilometresi tamamlanmayı beklemektedir?

Kamulaştırma işlemlerindeki son hukuki durum nedir? Ödenek yetersizliği olduğu iddiası doğru mudur?Yolun yapımı için şimdiye kadar harcanan paranın miktarı nedir?Yolun tamamlanması için daha kaç vatandaşımızın hayatını kaybetmesi gerekmektedir?Birçok ölümlü kazanın yaşandığı Tekirdağ-Hayrabolu yolu yatırım planına alınmış mıdır? Yenileme çalışmalarına başlanacak mıdır? Ne zaman başlanacaktır?

YIL SONUNDA BİTECEK DENMİŞTİ?
AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, 1 Kasım seçimlerinden önce yaptıkları açıklamalarda, Kapaklı-Saray yolunun yılsonuna kadar tamamlanacağını belirtmişti. Seçimden yaklaşık 1 ay önce ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Kapaklı-Saray yolunda inceleme yapmış ve asfalt atımına başlanan bu yolun önünde fotoğraf çektirip sosyal paylaşım sitesinden paylaşarak altına da "Milletvekilimiz Mustafa Yel ile birlikte takibimiz sonucunda Kapaklı-Saray yolunun tekrar hızlı bir şekilde yapımı devam ediyor."yazmıştı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10