Başbakan Davutoğlu, açılışa sinevizyondan katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Türkiye genelindeki 175 eser kapsamında Malkara ve Hayrabolu'daki 3 tesis hizmete girdi.

Malkara 23.12.2015 16:51:00 0
Başbakan Davutoğlu, açılışa sinevizyondan katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malkara Gazibey Mahallesi Beşyalak Mevkisinde yapımı tamamlanan Evsel Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi önünde düzenlenen törene Ankara'daki  Atatürk Spor Salonu'ndan sinevizyon aracılığıyla bağlantı yaptı.Açılışa ise AK Parti Milletvekilleri Mustafa Yel,Metin Akgün, Ayşe Doğan, alkara Kaymakamı Osman Altın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Akbayrak, DSİ 11. Bölge Müdür yardımcıları İbrahim Murat ve Yunis Şenol ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Sinevizyon bağlantısıyla Malkara'ki açılışı gören Başbakan Ahmet Davutoğlu, tesislerin Malkara ve Hayrabolu'ya hayırlı olmasını diledi. Açılışta kamera karşısına geçerek Başbakan Davutoğlu'na tesisi anlatan Mustafa Yel ise şunları söyledi: "Önderliğinizdeki hükümetimiz ile beraber Türkiyemiz, Trakyamız, ve Tekirdağımız gerçekten hizmet yönünden en güzel yatırımları almaktadır. Bu konuda başta siz olmak üzere 64. hükümetimizde başarılar diliyor, teşekkür ediyoruz. Bugün açılışını yapacağımız Malkara Evsel Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile günlük 7 bin 900 metreküp atık su ileri biyolojik arıtıma tabi tutularak 5 Yalak Deresin'e deşarjı sağlanmıştır. Yine Hayrabolu Biyolojik Su Arıtma tesisi ile günde  5 bin 500 metreküp su arıtacak tesis kazandırılacaktır. Malkara Karacahalil Sulama ve Gazi Göleti ile beraber 1 bin 600 dekarlık bir alan sulamaya kavuşacaktır."dedi. 
Ardından, tesislerin açılış kurdelesi kesildi.
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10