Hastaneye yatmadan 'Ruhsal' destek

Kapaklı'da geçtiğimiz yıl Çerkezköy Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin geçen süre içinde yaptığı çalışmalar düzenlenen programda anlatıldı.

Çerkezköy 24.12.2015 16:39:00 0
Hastaneye yatmadan

Amaçlarının ağır ruhsal bozukluğu olan vatandaşları sağlıklarına kavuşturmak olduğunu belirten Çerkezköy Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Dr. Özgül Gülömür Çınar, “Biz bu işi hastaları hastaneye yatırmadan yapmaya gayret ediyoruz. Hastalarımızın yeti yitimini asgari seviyeye çekmek, sosyal işlevlerini sağlamak ve istikrarlı hale getirmek istiyoruz” dedi. "
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin geride bıraktığı birinci yılında yapılan çalışmaların anlatıldığı programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu, Kapalı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen ile Çerkezköy Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları ve hasta yakınları katıldı.

 

 


ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Çerkezköy Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Özgül Gülömür Çınar, merkezin 1 yıllık faaliyetlerini yaptığı sunumla anlattı. Ruhsal sağlığı olan hastaların toplum hayatı içinde geçirdikleri süreyi artırmak istediklerini belirten Çınar, “En önemli amacımız ise insanlardaki ruhsal hastalıklarla ilgili damgalama eğilimini azaltmaktır. Çünkü insanlar ruhsal hastalıkları olduğu gerekçesi ile işlerinden çıkarılabiliyor. Dolayısıyla hastalarımız, rahatsızlıklarını saklamak zorunda kalıyor” dedi.
105 HASTALARI VAR
Merkezlerinde 105 kayıtlı hasta bulunduğunu belirten Uz. Dr. Özgül Gülömür Çınar, “Günde ortalama 8 hasta muayene oluyor. Burada hastalarımıza bireysel ve grup terapileri uyguluyoruz. Hizmet içi eğitimler veriyoruz. Hastalarımız evlerinde ziyaret ediyoruz” dedi.

 

 


ÇOK BASİT GÖRÜYORLAR
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde yapılanların çok basit göründüğünü fakat işin aslında hiç de o kadar basit olmadığını belirten Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu ise “Burada yürümeyi unutan, konuşmayı unutan hastalara, bu yetileri yeniden hatırlatılmaya çalışılıyor. Merkezimiz, ev ziyaretlerinde güçlük çekiyordu. Bununla ilgili müjde vermek istiyorum. Genel Sekreterliğimiz ihaleye çıktı. Yakında birimimize araç tahsisi yapılacak” ifadelerini kullandı.
GÜZEL HİZMET VERİLİYOR
Merkezde çok güzel bir hizmet verildiğini belirten Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, "Burası aslında bir hastane, fakat hastalara bu hissettirilmiyor. Görevliler, hastalarla birer arkadaşmış gibi ilgileniyor” dedi. Araç tahsisi için Seyit Ali Gümüştaş’a teşekkür eden Kaymakam Gürbüz, “Biz de hastalarımızın ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmaları için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

 

 


Programda daha sonra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş tarafından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne olan katkılarından dolayı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e teşekkür plaketi verildi. Konuşmaların ardından program, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarından oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi. Program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10