Köprülü'den hibe kredi tepkisi

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda 42 kente verilen hibe kredilerin,Trakya'daki illere verilmediğini öne sürdü ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun

Tekirdağ 25.12.2015 16:22:00 0
Köprülü

Köprülü, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) ile Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) fonu finansmanlarından oluşan,

2014-2020 IPARD 2 programının başvurusu için çağrı ilanına çıkıldığını ifade etti.

CHP’li Köprülü önergesinde, bu ilanda et ve süt üretimi, kültür balıkçılığı, mantar üretiminden enerji yatırımlarına ve kırsal turizmden küçük işletmelerin geliştirilmesine kadar geniş bir alanda1 milyar 68 milyon Euro’luk hibe verildiğini ve bu hibelerden yalnızca 42 ilin yararlanacağını fakat bu illerin arasında Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nin olmadığını vurguladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesinde, Türkiye’nin çok önemli bir tarım havzası olan Trakya’nın, bu hibe kredilerden faydalanmamasının büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayan Köprülü, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nin bu hibe programa neden dahil edilmediğini ve hibe programı kapsamına alınan 42 ilin hangi kriterlere göre seçildiğini sordu.  Köprülü, hibe programının amacı kırsal ve ekonomik açıdan geri kalmış bölgeleri desteklemek ise, Tekirdağ ve diğer Trakya illeri, teşvik verilen 42 ilden örneğin Ankara, Bursa, Mersin, Denizli gibi kentlerden daha mı zengindir diyen Köprülü, bu haksız uygulamanın değiştirilmesi için, konunun takipçisi olacağını belirtti.
Köprülü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:Türkiye’nin çok önemli bir tarım havzası olan Trakya’da bulunan iller Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli bu hibe programa neden dahil edilmemiştir?Hibe programı kapsamına alınan 42 il hangi kriterlere göre seçilmiştir?Bu hibe programının amacı kırsal ve ekonomik açıdan geri kalmış bölgeleri desteklemek ise, Tekirdağ ve diğer Trakya illeri, teşvik verilen 42 ilden örneğin Ankara, Bursa, Mersin, Denizli gibi kentlerden daha mı zengindir?01.01.2003- 12.12.2015 tarihleri arasında Tekirdağ iline Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından ne kadarlık hibe, teşvik vb. gibi destek verilmiştir? Yine bu tarihler arasında, adı geçen fondan yararlanacak 42 kente, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından ne kadarlık hibe, teşvik vb. gibi destek verilmiştir?

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10