Yel:İş adamlarımız endişeye kapılmasın"

Yol yapım çalışmalarına yaklaşık 7 yıl önce başlanan, ancak bir türlü tamamlanamayan ve en son 1 Kasım seçimlerinden önce Aralık ayının sonuna kadar tamamlanacağı belirtilen Kapaklı-Saray yolu

Çerkezköy 25.12.2015 17:48:00 0
Yel:İş adamlarımız endişeye kapılmasın"

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan ile AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullağ Öğe ve ilçe yönetimi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. AK Partilileri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bekmezci, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve ÇOSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce tarafından karşılandı.

 

ENDİŞEYE KAPILMAYIN

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Rusya ile olan ilişkilerde gelinen son durum hakkında Mustafa Yel’den bilgi istedi. Rusya’ya karşı yapılan müdahalenin yerinde bir hamle olduğunu belirten Mustafa Yel, “Bu hamle sayesinde diğer ülkeler artık ‘Türkiye dikkate almamız gerek bir ülke’ diye düşünmeye başladı. Şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye çok güçlü bir devlettir. Bu kapsamda iş adamlarımız kesinlikle endişeye kapılmasın. Rusya ile ekonomik ilişkilerimiz bozulmuş olabilir ama İsrail, Azerbaycan ve Katar ile ekonomik ilişkilerimiz daha da güçlendi."dedi. bunun üzerine ÇOSB yönetim Kurulu Üyesi Ali Bekmezci, “Rusya Merkez Bankası, Türkiye’ye yapılan yaptırımların enflasyonu artıracağını açıkladı. Artık Rusya’nın kendi içinde de muhalif sesler yükselmeye başladı. Çünkü Rusya ekonomisinin gelirlerinin büyük kısmı, Türk mallarından sağlanıyor. Temennimiz, en kısa sürede ilişkilerin normale dönmesidir” ifadelerini kullandı.

 

65 YIL SONRA İLK DEFA UÇAKLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Açıklamaların sürdüren Yel, "Tarihte Türk Devletleri ile Rusya arasında ilişkiler sürekli değişkenlik gösterdi. Bir bakmışsınız Rusya ile savaş halindeyiz, bir bakmışsınız barış halindeyiz. Fakat ne barış ne de savaş durumu uzun sürmemiştir. Bu da öyle bir durum. Sonuçta kolay değil, adamların gururu kırıldı. 65 yıl sonra ilk defa uçakları düşürüldü” dedi.

RUSYADAN GELEN GENÇLERLE SOHBET ETTİM

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da  Türkiye ile Rusya arasında yaşanan olaylara değindi. Rusya’dan Türkiye’ye gelen gençlerle sohbet ettiğini belirten Doğan, “Gençlerimiz, Rus halkının büyük bölümünün Türkiye il ilişkilerin bozulmasından dolayı hükümete karşı tepkili olduğunu söyledi.Eminiz ki Türkiye bu durumdan çok daha güçlü çıkacaktır” dedi.
SON ÇIRPINIŞLARI
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili de açıklamalarda bulunan Yel, “İki ay önce bölgede incelemelerde bulunmak üzere görevlendirildim. Fakat, basında abartıldığı gibi bir durum söz konusu değil. AK Parti hükümeti terör meselesini kökten çözmeye kararlı. Onlar da bunun farkındalar. Bunlar son çırpınışları. Bölgede çok sayıda can kaybı oldu. Bu can kayıplarının büyük kısmı terör örgütünün kendisi tarafından gerçekleştirildi. Bununla da yetinmediler, 1350 yıldır namaz kılınan camiyi ateşe verdiler. Fakat karşılarında eski Türkiye yok. Yaptıkları tüm hainliklerin hesabını bu yüce millete verecekler” diye konuştu.
NÜFUS HER YIL YÜZDE 9 ARTIYOR
Çerkezköy nüfusunun her yıl yüzde 9 oranında arttığını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Bu her yıl 3 bine yakın öğrencinin ilçeye gelmesi demektir. Dolayısıyla yılda en az bir okul yapımı zaruri hale geliyor. ÇOSB eğitim konusunda güzel işler yaptı. Fakat biz kendilerinden eğitime katkı sağlamaya devam etmelerini istiyoruz. Eğitim Kampüsü projesine destek olmalarını bekliyoruz” dedi.
EKMEK YEDİKLERİ ŞEHRİ İHMAL ETMESİNLER
Sohbet eğitimden açılınca araya giren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ’da bin 500’e yakın büyük sanayi kuruluşu olduğunu belirterek, “Sanayicilerimizin çoğu Tekirdağlı değil ve eğitim gibi sosyal yatırımlarını kendi memleketlerine yapıyorlar. Tekirdağ’da yapılan okulların yüzde 80’i devlet, yüzde 20’si hayırsever yatırımıdır. Kilis’te ise yüzde 90’ı hayırsever, yüzde 10’u devlet yatırımıdır. Biz sanayicilerimizi kendi memleketlerine okul yapmalarını eleştirmiyoruz ama ekmek yedikleri şehri de ihmal DESTEK İSTEDİ
Çerkezköy OSB Müdürlüğü olarak Türkiye’de sanayi kuruluşlarına ara elaman yetiştirilen ilk özel okulu yaptıklarını ve okulun eğitim öğretime başladığını belirten ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan,“Devletimiz, geçen yıl diğer okullara oranla öğrenci başına bizim okulumuza daha fazla yardım yapıyordu. Fakat bu yıl yardımlar düşürüldü. Bize öğrenci başına ortalama 4 bin lira gönderiliyor. Halbuki bir öğrencinin ortalama maliyeti 7 bin liranın üzerindedir. Bunun için sizlerin desteklerini bekliyoruz” dedi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı ile görüşeceğini belirten Yel, okulun resmi açılışını yapması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da davette bulunacağını ifade etti.
GÜRBÜZ'Ü ZİYARET ETTİLER
ÇOSB ziyaretinin ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan ve beraberindeki partililer Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü makamında ziyaret ettiler.
Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10