Akay, esti gürledi

11 yıldır çürümeye terk edilen ve geçtiğimiz Temmuz ayında Çerkezköy Belediyesi'nin harekete geçmesiyle tadilata alınarak modern bir hale getirilen Kapalı Spor Salonu'nun onarım çalışmaları tam

Çerkezköy 27.12.2015 17:03:00 0
Akay, esti gürledi

Açılış törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile eşi Güliz Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çerkezköy eski Belediye Başkanı Mehmet Uz, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve yönetimi, Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Spor Kulüpleri Temsilcileri ve sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise katılmadı.

 

 

 

29 YILLIĞINA ÇERKEZKÖY'E KAZANDIRDIK
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını, spor tesisi açılışı olduğu için spor bir kıyafetle gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Çerkezköy için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini belirten Akay, bazı projelerde Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ettiklerini söyledi. Akay, “2015 yılında kısıtlı bütçeye rağmen önemli çalışmalar yaptık. Bundan sonraki çalışmalarımızla Çerkezköy’ü sosyal alanlara kavuşturacağız ve yeşil alanlarla donatacağız” dedi. 2014 yılında göreve geldiğimizde Tepe Piknik Alanının özel teşebbüslere verilmek üzereydi. Vatandaşımızın nefes almak için geldikleri bu yere ücret ödemek zorunda kalmaması için hemen Orman İşletme Müdürlüğü ile görüşmelere başladık ve Tepe Piknik Alanı’nı 29 yıllığına Çerkezköy’e kazandırdık” diye konuştu.

 

 


11 YIL ATIL DURUMDA KALDI
Kapalı Spor Salonunun 2002 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz tarafından atıldığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Salonun kaba inşaatı bitmişti. Fakat 2004’ten sonra burası kaderine terk edildi. 11 yıl boyunca atıl durumda bekletildi. Biz göreve geldiğimizde burası hayvan barınağı gibiydi. Alt kat bataklıktı. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi hemen çalışmalara başladık ve spor salonunu ilçemize kazandırdık. İlerleyen zamanlarda burasını spor kompleksi haline getireceğiz. Bu vesile ile Mehmet Uz başkanıma da teşekkür ediyorum” dedi.
SERT TEPKİ GÖSTERDİ
CHP'li belediyelerin çalışmadığı yönünde çıkan yorumlara sert tepki gösteren Akay “Tepe Piknik Alanı kaderine terk edilirken, Çerkezköy’ün elinden kayıp giderken sizler neredeydiniz? Bu tesis hayvan barınağına dönerken neredeydiniz? Gözünüz mü kördü, kulağınız mı sağırdı? Biz o rezillikleri, Çerkezköy’e kazanç haline getirdik. Çerkezköy’ün yeşil alanları parkları dükkana çevrilirken neredeydiniz? Parklar, bahçeler kaybolup giderken neredeydiniz? Bu günden 2019 hedefi koyan arkadaşlar var. Normal. Ancak o arkadaşlar da tüm Çerkezköy de bunları bilsin. Bunları bilin. Bunları görün. Hedefinizi ona göre koyun. Yaklaşık 50 milyon borç yapılandırdık. Son 9 yılın ödenmeyen kamu borçlarını ödüyoruz. Yani hem borç ödüyor hem de yatırım yapıyoruz” dedi.

 

 


VERGİNİN KARŞILIIN İSTİYORUZ
Çerkezköy'ün Türkiye'nin sanayi kenti olduğunu belirten Akay, "Çerkezköy’ün havasını, suyunu, iş gücünü kullanarak gelişen sanayimiz ile gurur duyuyoruz. Ama esnaftan, çalışandan alınan verginin de karşılığını istiyoruz. Bu siyaset değil, Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın hakkı teslim edilsin. Verdiğimiz verginin karşılığını yatırım olarak istiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Devlet yatırımı istiyoruz. Çerkezköy’e elektrik altyapı yatırımı şart. Okul yatırımı şart. DSİ Çorlu Deresi’ni ıslah etmek zorunda” dedi.
TEMELİNİ ATAN BAŞKANA PLAKET
Konuşmasının ardından Akay, Spor Salonunu temelini attıran dönemin Çerkezköy Belediye Başkanı Mehmet Uz’a plaket verdi. Akay’ın bu hareketi büyük alkış aldı.Ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Uz'a, Akay'ın plaket vermesinin takdir edilecek bir durum olduğunu belirterek
“İşte böyle olur sosyal demokratların vefa duygusu” dedi.
YAPACAKLARININ TEMİNATI BENİM
Akay'ın kısa zamanda çok güzel işler başardığını belirten Albayrak, "Yaptıkları ortada, yapacaklarının teminatı da benim” dedi. 2016 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kesenin ağzını açtık. 2016 yılını yatırım ve atılım yılı olarak görüyoruz, Yüzde 43’ü aspes olan Çerkezköy’ün su şebekesini baştan aşağı yenileyeceğiz. Kızılpınar’ın altyapı ve kanalizasyon ihalesini yaptık. Çalışmalar 2016 yılında başlayacak. Kültür Merkezi, Kızılpınar’a okul gibi yatırımların temeli de önümüzdeki aylarda atılacak.

 

 

 

Kültür Park Projesi’nin startını vereceğiz. Karşımızdaki siyasi oluşum 12-0’ı artık unutsunlar. Önümüzdeki 40 ay seçim falan yok. Genelde hizmet etmeye çalışsınlar. Biz de vatandaşlara verdiğimiz sözleri ve projeleri yerine getirelim. Onlar ise Kapaklı-Saray yolu ile yapılmayan 400 yataklı Tekirdağ Devlet Hastanesi ile meşgul olsunlar” dedi.
BASKET ATTILAR
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, birlikte tesislerin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Belediye Başkanları ellerine aldıkları basketbol toplarıyla potaya basket atmaya çalıştı. Program, Karizma Basketbol Show ve Akrobasi Gurubu gösterisi ile sona erdi. Grubun gösterisi ise büyük beğeni topladı. Açılışın tamamlanmasını ardından Akay ve beraberindekiler Tepe Piknik Alanı ise Şehit Teğmen Akın Akın Parkı'nı gezdi.
Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10